Έχει παραβιάσει το συμβόλαιό της…

Αν τύχει να ρίξετε μια ματιά στο site της Roc Nation, δισκογραφική και εταιρία managment του Jay Z, θα παρατηρήσετε ότι η κατά το παρελθόν πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια, έχει πλέον εξαφανιστεί από το ρόστερ της. Η Rita Ora, η οποία κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της Ora με την Roc Nation το 2012, βρίσκεται στη μέση μιας συνεχιζόμενης μάχη με την εταιρία, η οποία ξεκίνησε το περασμένο έτος, όταν η τραγουδίστρια κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας, καταγγέλλοντας ότι η σύμβασή της παραβιάζεται εργατικό δίκαιο της Καλιφόρνια. Τεχνικά η αιτία του προβλήματος είναι πως η τραγουδίστρια του «Body On Me» αισθάνθηκε σαν να μην είχε την προσοχή που της αξίζει ως καλλιτέχνης, και ως εκ τούτου ήθελε να της επιτραπεί να αφήσει την εταιρία.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της η τραγουδίστριας, η Roc Nation μετέτρεψε τα κέρδη και τους πόρους της σε άλλα project, παραμερίζοντας έτσι τις ανάγκες της Rita Ora, η οποία από σήμερα δεν έχει πλέον καμία σχέση με τους manager της δισκογραφικής.

Αλλά περιμένετε, υπάρχει συνέχεια! Οι εκπρόσωποι της Roc Nation έχουν ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον της Ora δηλώνοντας ότι το συμβόλαιό της λέει πως πρέπει να κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ μαζί τους και έχει κάνει μόνο μία. Σύμφωνα με την αγωγή τους, υποστηρίζουν πως έχουν επενδύσει εκατομμύρια στο ακυκλοφόρητο το δεύτερο άλμπουμ της και έκαναν ό, τι μπορούσαν για να την υποστηρίξουν ως καλλιτέχνη.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς εξελίσσεται αυτή η υπόθεση. Το TMZ αναφέρει ότι σύμφωνα με το δικηγόρο της Ora, ο Jay-Z είχε προηγουμένως υποσχεθεί να αφήσει την Ora να φύγει. Η τραγουδίστρια ισχυρίζεται επίσης ότι η σύμβαση που υπογράφηκε όταν ήταν 18 δεν είναι εφαρμόσιμη και κυρίως παραβιάζει τους νόμους της Καλιφόρνια. Άρα όλο αυτό μπορεί να τελειώσει με συμβιβασμό.

Ελπίσουμε γρήγορα, γιατί περιμένουμε ένα νέο άλμπουμ της Rita!

Αφήστε το σχόλιό σας