Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία των Στέρεο Νόβα στην FM Records,  κυκλοφορούν τα έργα τους  Ντισκολάτα, Ασύρματος κόσμος, Τέλσον, Βιταμίνα Τεκ, Ωφέλιμο φορτίο Σ.Κ.Α.Ζ.H., Βest Off, Κύκλοτρον και The drone compilation remastered σε vinyl CD καθώς και δύο ολοκαίνουριες συλλογές με όλα τους τα σινγκλς (ΣΙΝΓΚΛΣ 1993 – 1995 & ΣΙΝΓΚΛΣ 1996 – 1998) και ένα συλλεκτικό βινύλιο & CD, το ΠΛΑΣ, με όλες τις σημαντικές συνεργασίες τους (Σταμάτης Κραουνάκης,Πόπη Αστεριάδη, Τάνια Τσανακλίδου, Λένα Πλάτωνος, Coti K. κα.) !!!
Αναζητήστε τις ιστορικές επανεκδόσεις των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ από την FM RECORDS σε όλα τα καλά καταστήματα δίσκων!

Πατήστε εδώ για να αγοράσετε τις επανεκδόσεις των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ απο την FM RECORDS σε CD

Πατήστε εδώ για να αγοράσετε την συλλογή ΠΛΑΣ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ απο την FM RECORDS σε βινύλιο

Οι Στέρεο Νόβα είναι το σημαντικότερο ελληνικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών.
Με τους πρωτοποριακούς μουσικούς πειραματισμούς τους – χρησιμοποιώντας ρυθμούς trip-hop, techno και ambient – και την χαρακτηριστική ερμηνεία των ξεχωριστών ελληνικών στίχων τους – ουσιαστικά ραπάρωντας πεζά ποιήματα – οι Στέρεο Νόβα άλλαξαν εντελώς την ελληνική ηλεκτρονική αλλά και ποπ μουσική σκηνή την δεκαετία του ’90.

Η ιστορία των Στέρεο Νόβα ξεκινά το 1986, όταν βρίσκονται μαζί οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Πι με αρκετές κοινές μουσικές ανησυχίες.
Επηρεασμένοι από τον ήχο της acid γράφουν κάποια κομμάτια και σχηματίζουν ένα instrumental γκρουπ με το όνομα Bobby Blast. Κατά το 1990 ο Κωνσταντίνος Βήτα γράφει κάποιους στίχους κι η μπάντα αποφασίζει να τους ενσωματώσει στα κομμάτια της. Το όνομα της αλλάζει σε Στέρεο Νόβα και μέχρι το1991 ολοκληρώνονται τα κομμάτια του πρώτου τους (ομώνυμου) δίσκου, ο οποίος τελικά κυκλοφορεί το 1992.

Οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ κυκλοφόρησαν 5 δίσκους (ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ, ΝΤΙΣΚΟΛΑΤΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΣΟΝ, ΒΙΤΑΜΙΝΑ ΤΕΚ) και αρκετά singles, ενώ σύντομα μετά τη διάλυσή τους, στα τέλη του 1997, εκδόθηκε ακόμη ένας δίσκος – συνεργασία με τον Σταμάτη Κραουνάκη (ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ) και ένα live με τίτλο Σ.Κ.Α.Ζ.H. (Σκόρπια Κομμάτια Από Ζωντανές Ηχογραφήσεις).

Τα πρώτα άλμπουμ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ περιείχαν κυρίως αργά κομμάτια που μπορούν να χαρακτηριστούν ως techno ambient. Στη διάρκεια της πορείας τους ο ήχος τους σκλήρυνε κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο του techno.

Οι εκρηκτικές live εμφανίσεις τους, οι έξυπνοι, πρωτότυποι στίχοι και η ξεχωριστή φωνή του Κωνσταντίνου Βήτα, καθώς και η καλλιτεχνική ακεραιότητα και τα υψηλά standards που κρατούσαν σε όλες τις πτυχές των παραγωγών τους, κατέστησαν τους ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ ως ένα από τα πιό αγαπητά συγκροτήματα στο ελληνικό κοινό..

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιό σας