Η Grimes παραδέχεται ότι χάκαρε και εκβίασε δημοφιλές μουσικό blog

Η Grimes λέει ότι «ουσιαστικά εκβίασε» τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας επειδή δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία φιλούσε μία φίλη της.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Grimes αποκάλυψε ακούσια στο «Vanity» Fair ότι μαζί με τον Elon Musk υποδέχτηκαν κρυφά το δεύτερο παιδί τους το Δεκέμβριο μέσω παρένθετης μητέρας, αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη αποκάλυψη που έκανε στο περιοδικό.

Η Grimes παραδέχτηκε επίσης ότι κατέβασε το αμφιλεγόμενο indie blog «Hipster Runoff» πριν από μία δεκαετία.

Όπως αναφέρει το «Pitchfork», η εν λόγω ιστοσελίδα βγήκε εκτός λειτουργίας το 2012 εξαιτίας μιας πιθανής επίθεσης hacking. Ο ανώνυμος ιδρυτής και διαχειριστής του blog, Carles, δήλωσε τότε στο «Vice» ότι υπήρχαν «σημάδια βρώμικου παιχνιδιού στον διακομιστή».

«Και μερικές από τις τελευταίες ενέργειες πριν από την κατάρρευσή του είναι πολύ ύποπτε. Ο δίσκος του διακομιστή μου κατέρρευσε και τα απομακρυσμένα αντίγραφα ασφαλείας σαμποταρίστηκαν», ανέφερε.

Το «Vanity Fair» φιλοξένησε επίσης τη Grimes σε ένα νέο βίντεο της ενότητας «Reframed», όπου η Καναδή τραγουδίστρια κλήθηκε να αποκαλύψει την ιστορία πίσω από σημαντικές ή πολυσυζητημένες φωτογραφίες από τη ζωή της.

Όταν εμφανίστηκε μία διαβόητη φωτογραφία από το 2012 στην οποία η Grimes φιλάει μία άλλη γυναίκα, ένα χαμόγελο εμφανίστηκε στο πρόσωπό της.

«Ω ναι, εντάξει, αυτή είναι αστεία φωτογραφία, πάντα ήθελα να πω την ιστορία της», είπε.

«Παλιά, πριν από την εποχή των ατόμων με κοινωνικές ευαισθησίες, στην πραγματικότητα με ακύρωσαν γι’ αυτό, το οποίο είναι τόσο τρελό. Ήμουν απλά σε ένα πάρτι με τους φίλους μου, κάποιος τράβηξε αυτή τη φωτογραφία και διέρρευσε σε μία ιστοσελίδα που ονομαζόταν Hipster Runoff. Και έβγαλε αυτή την ιστορία», περιέγραψε.

«Προσπαθούσα να έχω εντελώς ακέραιο χαρακτήρα ξεκινώντας την καριέρα μου και το θέμα στην ιστοσελίδα έγραφε «Η Grimes τρελάθηκε» ή κάτι τέτοιο. Ήταν μία πολύ κακόβουλη ιστορία και έγινε αυτό το meme που κυκλοφόρησε σε όλο το διαδίκτυο», συνέχισε.

Καθώς αυτό δεν ήταν το πρώτο αρνητικό άρθρο που δημοσίευσε για εκείνη το «Hipster Runoff», η Girmes αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

«Ένα φίλος μου που δούλευε για… δεν θα πω για ποιο βιντεοπαιχνίδι. Είχε πρόσβαση σε… εντάξει, δεν θέλω να τον βάλω σε μπελάδες. Αλλά τέλος πάντων, ήμασταν πραγματικά σε θέση να κάνουμε επίθεση DDoS στο «Hipster Runoff» και ουσιαστικά να τους εκβιάσουμε», αποκάλυψε.

«Είπαμε: «Δεν θα σας αφήσουμε να ανεβάσετε ξανά την ιστοσελίδα σας μέχρι να κατεβάσετε την ιστορία. Και πράγματι, κατέβασε την ιστορία. Ήταν η πιο cool στιγμή μου ως χάκερ. Οπότε, ναι, αυτή είναι η ιστορία αυτής της φωτογραφίας», είπε.

Την αποκάλυψη της Grimes εντόπισε η Jackie Singh, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, η οποία περιγράφει σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Medium τις πιθανές συνέπειες του γεγονότος ότι η 34χρονη τραγουδίστρια «παραδέχτηκε σε ένα μεγάλο περιοδικό τα εγκλήματα που διέπραξε».

Σύμφωνα με το άρθρο της Singh, το «Hipster Runoff» πωλήθηκε σε δημοπρασία για 21.000 δολάρια το 2015. Παρέμενε ανενεργό μετά την επίθεση του 2012, με τον Carles να μην μπορεί να επαναφέρει το blog από τα αντίγραφα ασφαλείας.

Δείτε την αποκάλυψη της Grimes στο 02:20 του βίντεο:

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική. Ακολουθήστε το hit-channel.com σε Facebook, Twitter, Instagram και Spotify.

Δες και αυτά