Πώς διαμορφώνεται το ελληνικό Airplay Chart;

11

Τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα συμπληρώνει στην κορυφή το «Θέλω Να Σε Ξαναδώ» (Mi Gna) του Πάνου Κιάμου με τον Super Sako και τον Bo και δεν υπάρχει κάτι άλλο να γράψει κανείς για την αδιαφιλονίκητη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού, παρόλο που βρίσκεται ακόμα στην αρχή της κυριαρχίας της.

Έχοντας σημειώσει ιλιγγιώδη νούμερα στο διαδίκτυο πριν καν συμπληρωθούν τρεις μήνες από την κυκλοφορία του τραγουδιού, το «Θέλω Να Σε Ξαναδώ» (Mi Gna) βάζει δυνατή υποψηφιότητα όχι απλά για τη μεγαλύτερη επιτυχία του 2018, αλλά για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων.

Όλα αυτά θα εξαρτηθούν βέβαια από το συνολικό αριθμό εβδομάδων παραμονής στην πρώτη θέση του ελληνικού Airplay Chart που θα καταγράψει το τραγούδι.

Ο ανταγωνισμός έγινε ξαφνικά έντονος, αφού ανεβαίνουν θέσεις με ταχύ βηματισμό τόσο το «Εδώ Στη Δουλειά» του Διονύση Σχοινά με το Φοίβο όσο και το «Αγαπώ Σημαίνει» του Γιώργου Μαζωνάκη με την υπογραφή του Μιχάλη Κουινέλη.

Νέες είσοδοι

Δύο νέες είσοδοι παρατηρούνται στο Ελληνικό Airplay Chart αυτής της εβδομάδας.

Οι ΜΕΛΙSSES, το πιο πολυσύνθετο συγκρότημα της ελληνικής δισκογραφίας, αποκτούν μία θέση στο Top 20 με τρίτο συνεχόμενο τραγούδι.

Μετά το εξαίσιο «Κύμα» που διένυσε πέντε συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο1 και σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο στην κορυφαία εικοσάδα, ακολούθησε το ευδιάθετο «Είμαι Αλλού», το οποίο έφτασε έως το Νο 6 της κατάταξης.

Οι ΜΕΛΙSSES επέστρεψαν με μία συγκλονιστική ερωτική μπαλάντα με τίτλο «Το Κρυφτό», που έχει συγκλονίσει από το πρώτο άκουσμα και μπαίνει για πρώτη φορά στο Top 20.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει αναγεννηθεί καλλιτεχνικά και δηλώνει ηχηρά την παρουσία του.

Η δισκογραφική συνύπαρξη με την καταξιωμένη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, ένα όνομα – κεφάλαιο στο ελληνικό πεντάγραμμο, ήταν ένα τόλμημα που δικαίωσε τον επιτυχημένο ερμηνευτή και τραγουδοποιό.

Το ολοκληρωμένο άλμπουμ που προέκυψε από αυτή τη συνάντηση ανέβηκε στο Νο1 των πωλήσεων στο επίσημο IFPI Chart και μετά με τη συνεργασία με τη Δήμητρα Γαλάνη στο «Σε Ποιον Να Πω Το Σ’ Αγαπώ» που αντίκρισε μία θέση στο Top 20, στην κορυφαία εικοσάδα εμφανίζεται και το ομότιτλο κομμάτι του νέου δίσκου του Μιχάλη Χατζηγιάννη, «Έρωτας Αγκάθι».

 

Δείτε το Top 20 στο Ελληνικό Airplay Chart στην επόμενη σελίδα.

Αφήστε το σχόλιό σας