Τα 20 ελληνικά τραγούδια με τις περισσότερες ραδιοφωνικές μεταδόσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το Official IFPI Airplay Chart powered by Media Inspector.

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παραμένει στο Νο. 1 του Ελληνικού Airplay Chart και του μικτού Top 20 ο Νίκος Οικονομόπουλος με την τελευταία επιτυχία «Δυο Ζωές».

Το «Δυο Ζωές» είναι το τέταρτο συνεχόμενο τραγούδι του καλύτερου λαϊκού τραγουδιστή της γενιάς του που κατακτά την κορυφή της κατάταξης. το σερί στην πρώτη θέση των ραδιοφωνικών μεταδόσεων έχει επιτυχίες «Για Κάποιο Λόγο» (11 εβδομάδες στο Νο. 1), «Για Παράδειγμα» (1 εβδομάδα στο Νο. 1) και «Τώρα Τι Να Το Κάνω» (2 εβδομάδες στο Νο. 1).

Η νέα επιτυχία «Δυο Ζωές» έχει τη στόφα σπουδαίου τραγουδιού και διαχωρίζει τη θέση του Νίκου Οικονομόπουλου στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Είναι ένα ερωτικό ζεϊμπέκικο με νοσταλγικές τάσεις, αλλά μπολιασμένο με αντίληψη που δίνει άλλη μορφή στο συγκεκριμένο μουσικό ύφος, το ζεϊμπέκικο, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής μουσικής.

Μουσική που μαγεύει, στίχοι που αγγίζουν και μία ερμηνεία που καθηλώνει είναι το τρίπτυχο του «Δυο Ζωές».

Νέες είσοδοι

Εντυπωσιακή είσοδο στο Top 20 κάνει το νέο τραγούδι «Κάπου Σ’ Έχω Ξαναδεί» της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι αδιαμφισβήτητα η φωνή που καταφέρνει να μας αγγίζει με ιδιαίτερη ευκολία.

Είτε με καθηλωτικές ερμηνείες που γεννούν συναισθήματα είτε με δυναμικά τραγούδια που παρασύρουν σε χαρούμενες γιορτές, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: η Ελεωνόρα Ζουγανέλη βρίσκει πάντα τη δίοδο για τις καρδιές μας.

Μετά τα «Δεύτερα Κλειδιά» που διένυσαν 7 εβδομάδες στο Top 20, η κορυφαία ερμηνεύτρια της γενιάς της επιστρέφει στην κατάταξη με το νέο τραγούδι της «Κάπου Σ’ Έχω Ξαναδεί».

Ένα φωτεινό κι αισιόδοξο τραγούδι, σε μουσική – στίχους του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, το οποίο εκτινάσσεται 19 θέσεις μέσα σε μία εβδομάδα και «προσγειώνεται» κατευθείαν στο Top 10.

Στην κορυφαία εικοσάδα επιστρέφει η διασκευή που έκαναν οι ΜΕΛΙSSES στο «Γιατί» των Πυξ Λαξ, ένα τραγούδι με μεγάλη διαδρομή το οποίο έγραψε ξανά ιστορία.

Η διασκευή του πολυσύνθετου συγκροτήματος στο «Γιατί» παράμεινε για 16 (μη συνεχόμενες) εβδομάδες στο Νο. 1, τόσο στο ελληνικό όσο και στο μικτό Airplay Chart.

Με τη συγκεκριμένη επίδοση το «Γιατί» από τις ΜΕΛΙSSES ισοφάρισε στο στο ελληνικό Airplay Chart τη μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία των τελευταίων τριών ετών, το «Θυμάμαι» του Παντελή Παντελίδη (επίσης 16 εβδομάδες στο Νο. 1).

Αξιοσημείωτα

Τη μεγαλύτερη άνοδο πραγματοποιούν τα «Κάπου Σ’ Έχω Ξαναδεί» της Ελεωνόρας Ζουγανέλη (+19 θέσεις – Νο. 10), το οποίο μόλις έκανε είσοδο.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν το «Τώρα Τι Να Το Κάνω» του Νίκου Οικονομόπουλου (-3 θέσεις – Νο. 15) και το «Κομμάτι Της Ζωής Μου» του Νίκου Απέργη (-3 θέσεις – Νο. 16).

Δείτε το Top 20 του ελληνικού Airplay Chart στην επόμενη σελίδα.

Αφήστε το σχόλιό σας