Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε η ομιλία του Drake.

Το «God’s Plan» του Drake κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Rap Τραγουδιού» στα 61α Βραβεία Grammy.

Μολονότι υπήρχε η αίσθηση ότι ο Καναδός ράπερ απουσίαζε από την τελετή απονομής, τελικά αιφνιδίασε τους παρευρισκόμενους και ανέβηκε στη σκηνή για να εξαπολύσει πυρά προς την Ακαδημία Ηχογράφησης.

«Τα παιδιά που παρακολουθούν, εκείνοι που λαχταρούν να κάνουν μουσική και όλοι οι συνάδελφοί μου που δημιουργούν μουσική μέσα από την καρδιά τους, που κάνουν τα πράγματα αγνά και λένε την αλήθεια, πρέπει να γνωρίζουν. Παίζουμε ένα άθλημα που είναι βασισμένο στις προσωπικές γνώμες, όχι ένα άθλημα βασισμένο στην πραγματικότητα. Δεν είναι το NBA», είπε ο ράπερ.

Ο Drake έχει προταθεί συνολικά 42 φορές για βραβείο Grammy και έχει κερδίσει μόλις τέσσερα βραβεία μαζί με το φετινό.

Παρότι ήταν υποψήφιος φέτος στις κορυφαίες κατηγορίες της διοργάνωσης, διεκδικώντας επίσης τα βραβεία για την «Ηχογράφηση της Χρονιάς» (God’s Plan), το «Τραγούδι της Χρονιάς» (God’s Plan) και το «Άλμπουμ της Χρονιάς» (Scorpion), περιορίστηκε στον τίτλο του «Καλύτερου Rap Τραγουδιού».

Ο Drake εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να εκφράσει το παράπονό του και να αφήσει αιχμές για τις επιλογές της Ακαδημίας Ηχογράφησης.

«Είναι μία βιομηχανία που μερικές φορές εξαρτάται από ορισμένους ανθρώπους που ίσως δεν καταλαβαίνουν τι έχει να πει ένα παιδί – μιγάς από τον Καναδά ή ο αδελφός μου από το Χιούστον που βρίσκεται εκεί, ο αδελφός μου Travis Scott», ανέφερε.

«Το θέμα είναι ότι έχεις ήδη κερδίσει έναν έχεις ανθρώπους που τραγουδούν τα τραγούδια σου λέξη προς λέξη, εάν είσαι ήρωας στην πόλη σου», επισήμανε.

«Εάν υπάρχει κόσμος που έχει συνηθισμένες δουλειές και που βγαίνει έξω στη βροχή, στο χιόνι, ξοδεύοντας χρήματα για τα οποία έχει δουλέψει σκληρά για να αγοράσει εισιτήρια για τα shows σου, δεν το χρειάζεσαι αυτό εδώ (το βραβείο). Σας το υπόσχομαι, έχεις ήδη κερδίσει.»

Ωστόσο, η παραγωγή διέκοψε σε εκείνο το σημείο τη μετάδοση της τελετής απονομής και προχώρησε σε διαφημιστικό διάλειμμα, πριν προλάβει ο ράπερ να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλά σχόλια τόσο στα παρασκήνια του «Staples Center» στο Λος Άντζελες όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.

«Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Drake υπήρχε μία φυσική παύση και εκείνη τη στιγμή οι παραγωγοί υπέθεσαν ότι τελείωσε και μετά έκοψαν για διαφημίσεις», εξήγησε ο Michael Samonte της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Sunshine Sachs.

«Ωστόσο η παραγωγή μίλησε με τον Drake αμέσως μετά την ομιλία του και του πρότειναν να επιστρέψει στη σκηνή για να ολοκληρώσει τις σκέψεις του. Αλλά είπε ότι ήταν ευχαριστημένος με αυτά που είπε και δεν είχε κάτι να προσθέσει.»

 

Γράψτε το σχόλιό σας