Καινούρια δεδομένα αναμένονται στα Βραβεία Grammy ύστερα από τις αποφάσεις που έλαβε η Ακαδημία Ηχογράφησης.

Τα Βραβεία Grammy επεκτείνουν τον αριθμό των υποψηφίων στις κορυφαίες κατηγορίες από τέσσερις σε οκτώ.

Η Ακαδημία Ηχογράφησης ανακοίνωσε στα μέλη της, σε επιστολή που ήρθε στη δημοσιότητα την Τρίτη (26/06), ότι η αύξηση των υποψηφίων θα αντικατοπτρίζει καλύτερα το μεγάλο αριθμό συμμετοχών στις κατηγορίες αυτές και θα δώσει στα μέλη που ψηφίζουν μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή των καλύτερων ηχογραφήσεων του έτους.

Οι κατηγορίες της διοργάνωσης που θα επηρεαστούν από αυτές τις αλλαγές είναι το «Άλμπουμ της Χρονιάς», το «Τραγούδι της Χρονιάς», η «Ηχογράφηση της Χρονιάς» και ο «Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης». Η αλλαγή έρχεται μετά την κριτική που ασκήθηκε φέτος στα βραβεία για την απουσία γυναικών στις υποψηφιότητες των κορυφαίων κατηγοριών.

Εδώ και χρόνια υπάρχουν επιπλέον αντιδράσεις για για τους νικητές στις τέσσερις κορυφαίες κατηγορίες των Grammy, όπου τα βραβεία τείνουν να απονέμονται σε καλλιτέχνες της pop, rock ή country μουσικής αντί σε εκείνους που εκπροσωπούν τη hip-hop ή R&B μουσική.

Bruno Mars - Grammy Awards 2018 - Hit Channel
Ο Bruno Mars ήταν ο μεγάλος νικητής των Βραβείων Grammy 2018.

Άλλη μία σημαντική αλλαγή, είναι η αποχώρηση του τρέχοντος Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Ακαδημίας Ηχογράφησης, Neil Portnow.

Ο Portnow, ο οποίος βρισκόταν σε αυτήν τη θέση από το 2002, είχε δώσει τροφή για σχόλια όταν ανέφερε φέτος ότι οι γυναίκες πρέπει να «βελτιωθούν», απαντώντας σε ερώτηση για την απουσία πολλών γυναικών από τις κορυφαίες κατηγορίες των εξηκοστών Βραβείων Grammy.

Το γυναικείο φύλο εκπροσώπησε φέτος η Lorde με το «Melodrama» ως υποψήφια για το «Άλμπουμ της Χρονιάς» και η Julia Michaels με το «Issues» ως υποψήφια για το «Τραγούδι της Χρονιάς», ενώ «Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης» αναδείχθηκε η Alessia Cara.

Τα 61α Βραβεία Grammy αναμένεται να διοργανωθούν το Φεβρουάριο του 2019 και τις υποψηφιότητες θα διεκδικήσουν τα τραγούδια και τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 2017 και 30ης Σεπτεμβρίου 2018.

Παράπονα είχε και ο Ed Sheeran, ο οποίος θεώρησε ότι αποκλείστηκε από και τις κορυφαίες κατηγορίες της διοργάνωσης. Ο Βρετανός καλλιτέχνης είχε δύο υποψηφιότητες στις δύο pop κατηγορίες, κερδίζοντας ισάριθμα βραβεία με το άλμπουμ «÷» (Divide) και το smash hit «Shape Of You».

 

Αφήστε το σχόλιό σας