Γράψτε στίχους και οτιδήποτε άλλο θελήσετε με το γραφικό χαρακτήρα θρυλικών rock stars του μουσικού στερεώματος.

Οι γραφικοί χαρακτήρες των του Kurt Cobain, David Bowie και του John Lennon και άλλων rock stars έχουν μετατραπεί σε γραμματοσειρές.

Το πρότζεκτ «Songwriters Fonts» περιλαμβάνει γραμματοσειρές που έχουν δημιουργηθεί από «πρωτότυπες χειρόγραφες επιστολές και σημειώσεις» του Kurt Cobain, David Bowie και του John Lennon, καθώς και από τους Leonard Cohen και Serge Gainsbourg.

«Η τραγουδοποϊία αφορά την έμπνευση», λένε οι δημιουργοί Julien Sens και Nicolas Damiens. «Γράφεις τραγούδια σαν εκείνους που σε ενέπνευσαν πριν. Οι γραμματοσειρές Songwriters έχουν δημιουργηθεί για να δώσουν στους μουσικούς έμπνευση.»

«Η συγγραφή στίχων με το γραφικό χαρακτήρα επιδραστικών τραγουδοποιών, βοηθάει στην ανάπτυξη της φαντασίας. Η διάθεση του Bowie, του Cobain, του Cohen, του Gainsbourg, του Lennon, μπορεί να είναι καθαρά ευφάνταστη… αλλά αυτό είναι ακριβώς το ζήτημα.»

Οι γραμματοσειρές διατίθενται δωρεάν προς όποιον ενδιαφέρεται να τις χρησιμοποιήσει, ωστόσο υπάρχει η προειδοποίηση ότι προορίζονται για καθαρή προσωπική χρήση.

Kurt Cobain

Kurt Cobain font

Ο Kurt Cobain σχημάτισε τους Nirvana το 1987 και σύστησε στον κόσμο την grunge μουσική.

Άντλησε έμπνευση από το punk rock, τα blues και τη heavy metal, για να δημιουργήσει το δικό του μουσικό σύμπαν.

Kurt Cobain notes

Από τη μία πλευρά βασανισμένη και από την άλλη ποιητική, η μοναδική γραφή του Cobain επηρέασε για πάντα μία ολόκληρη γενιά.

David Bowie

David Bowie font

Γεννημένος στο Μπρίξτον του Νότου του Λονδίνου, ο David Bowie ανέπτυξε ενδιαφέρον για τη μουσική από παιδί.

Σπούδασε καλές τέχνες, μουσική και γραφιστική πριν ξεκινήσει επαγγελματική σταδιοδρομία ως μουσικός το 1963. Το «Space Oddity» έγινε η πρώτη επιτυχία του, το 1969.

David Bowie notes

Δε σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται με νέες προσεγγίσεις στη μουσική του, γράφοντας ασυνήθιστα τραγούδια που έγιναν κλασικά.

John Lennon

John Lennon font

«Γράφαμε απλά pop τραγούδια… pop τραγούδια χωρίς να σκεφτόμαστε περισσότερο από αυτό, να δημιουργήσουμε έναν ήχο. Και οι λέξεις ήταν σχεδόν άσχετες».

John Lennon notes

Παρά τη μεγάλη ταπεινότητα που τον διέκρινε, ο John Lennon έγραψε μαζί με τον Paul McCartney τα πιο σημαντικά τραγούδια στην ιστορία της μουσικής.

Leonard Cohen

Leonard Cohen font

Ο Leonard Cohen ήταν ποιητής και μυθιστοριογράφος πριν αρχίσει να γράφει μουσική.

Όπως είπε σε μία συνέντευξη το 1998, γι’ αυτόν η συγγραφή τραγουδιών ήταν «σαν μια αρκούδα που σκοντάφτει σε μία κυψέλη ή ένα βάζο μέλι».

Leonard Cohen notes

«Σκοντάφτω ακριβώς επάνω και κολλάω. Είναι νόστιμο και φρικτό και είμαι μέσα του. Δεν είναι πολύ χαριτωμένο και είναι πολύ περίεργο και πολύ οδυνηρό και όμως υπάρχει κάτι αναπόφευκτο σε αυτό.»

Μπορείτε να βρείτε τις γραμματοσειρές σε αυτόν εδώ το σύνδεσμο.

Αφήστε το σχόλιό σας