Ποια είναι τα τραγούδια και οι μουσικές επενδύσεις που προτείνονται προς βράβευση στις Χρυσές Σφαίρες;

Οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Beverly Hilton» του Beverly Hills, με παρουσιαστές τους Alfre Woodard, Garrett Hedlund, Kristen Bell και Sharon Stone.

Η 75η τελετή απονομής στην ιστορία των Χρυσών Σφαιρών θα διεξαχθεί στις 7 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα «International Ballroom» του ίδιου χώρου, με οικοδεσπότη τον παρουσιαστή Seth Meyers και θα μεταδοθεί απευθείας από το «NBC».

Η σειρά «Big Little Lies» κυριαρχεί στις τηλεοπτικές κατηγορίες με έξι υποψηφιότητες, ενώ η ταινία «The Shape of Water» είναι στην κορυφή της κινηματογραφικής ενότητας με εφτά υποψηφιότητες.

Για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι» προτείνονται τραγούδια της Mariah Carey, της Mary J Blige και του Nick Jonas που συμπεριλαμβάνονται στα soundtracks διαφορετικών κινηματογραφικών ταινιών.

Ωστόσο, το βραβείο θα παραλάβουν μόνο οι δημιουργοί του εκάστοτε τραγουδιού, οπότε οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να βραβευθούν μόνο στην περίπτωση που συνεισφέρουν στη δημιουργία, όπως συμβαίνει με τους Mariah Carey και Nick Jonas.

Τους στίχους στα τραγούδια της ταινίας «The Greatest Showman» υπογράφει το δίδυμο των Pasek and Paul (Benj Pasek και Justin Paul), οι στιχουργοί του πολυβραβευμένου «La La Land».

Στην κατηγορία της «Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης» συναντάμε το όνομα του καταξιωμένου Γάλλου συνθέτη -ελληνικής καταγωγής- Alexandre Desplat, αλλά και του Hans Zimmer.

Οι υποψηφιότητες

Best Original Song – Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι

«Home» από την ταινία «Ferdinand» (ερμηνεία: Nick Jonas)
«Mighty River» από το «Mudbound» (Mary J Blige)
«Remember Me» από το «Coco» (Miguel feat. Natalia Lafourcade)
«The Star» από το «The Star» (Mariah Carey)
«This Is Me» από το «The Greatest Showman» (Keala Settle)

Best Original Score – Καλύτερη Μουσική Επένδυση

Carter Burwell – «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»
Alexandre Desplat – «The Shape of Water»
Jonny Greenwood – «Phantom Thread»
John Williams – «The Post»
Hans Zimmer – «Dunkirk»

Αφήστε το σχόλιό σας