Ένα τραγούδι από τους στιχουργούς του «La La Land» και ένας συνθέτης ελληνικής καταγωγής επικράτησαν στις μουσικές κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες.

Οι Χρυσές Σφαίρες διεξήχθησαν με πολλή λάμψη για άλλη μία χρονιά.

Η 75η τελετή απονομής στην ιστορία των βραβείων έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα «International Ballroom» του ξενοδοχείου «Beverly Hilton» στο Beverly Hills, με οικοδεσπότη τον παρουσιαστή Seth Meyers και απευθείας μετάδοση από το NBC.

Η ταινία «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» και η σειρά «Big Little Lies» ήταν τα δύο έργα που διακρίθηκαν στην κινηματογραφική και στην τηλεοπτική ενότητα αντίστοιχα, αποσπώντας από τέσσερα βραβεία το καθένα.

Για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι» είχαν προταθεί τραγούδια της Mariah Carey, της Mary J Blige και του Nick Jonas που συμπεριλαμβάνονται στα soundtracks διαφορετικών κινηματογραφικών ταινιών. Κρατήστε ότι το βραβείο παραλαμβάνουν μόνο οι δημιουργοί του εκάστοτε τραγουδιού.

Νικητής αναδείχθηκε το «This Is Me» από το κινηματογραφικό μιούζικαλ «The Greatest Showman», με την υπογραφή των στιχουργών του πολυβραβευμένου «La La Land», δηλαδή του διδύμου Pasek and Paul (Benj Pasek και Justin Paul).

Πρόσφατα, το «This Is Me» κυκλοφόρησε και σε νέα έκδοση με την ερμηνεία της Kesha.

Για την «Καλύτερη Μουσική Επένδυση» βραβεύθηκε ο Γάλλος συνθέτης -ελληνικής καταγωγής- Alexandre Desplat, για το «The Shape Of Water». Είναι η δεύτερη Χρυσή Σφαίρα που κερδίζει μετά τις συνθέσεις του για το «The Painted Veil» (Βαμμένο Πέπλο), το 2007, ενώ την τροπαιοθήκη του κοσμεί και ένα χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το «The Grand Budapest Hotel» (2015).

Οι Χρυσές Σφαίρες προμηνύουν συνήθως το αποτέλεσμα για τα Βραβεία Όσκαρ, καθότι τα τελευταία χρόνια οι νικητές ταυτίζονται στις μουσικές κατηγορίες των δύο διοργανώσεων. Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά μόνο η παρουσία της Taylor Swift με τον ΖΑΥΝ θα μπορούσε ενδεχομένως να ανατρέψει τα δεδομένα.

Αναλυτικά οι μουσικές κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες 2018

* Οι νικητές αναγράφονται με έντονα γράμματα.

Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι

«Home» – «Ferdinand» (ερμηνεία: Nick Jonas)
«Mighty River» – «Mudbound» (Mary J Blige)
«Remember Me» – «Coco» (Miguel feat. Natalia Lafourcade)
«The Star» – «The Star» (Mariah Carey)
«This Is Me» – «The Greatest Showman»

Best Original Score – Καλύτερη Μουσική Επένδυση

Carter Burwell – «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»
Alexandre Desplat – «The Shape of Water»
Jonny Greenwood – «Phantom Thread»
John Williams – «The Post»
Hans Zimmer – «Dunkirk»

Όλοι οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες 2018

Big Little Lies - 75th Golden Globes - 2018 - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας