Μπορεί να μην γνωρίζετε τον ίδιο τόσο καλά, αλλά σίγουρα γνωρίζετε κι έχετε στο top10 των dance ακουσμάτων σας αυτό το διάστημα το τραγούδι του «We dont wanna go home».

Ο ελληνικής καταγωγής, Κώστας, γνωστός όμως στον μουσικό χώρο ως Dj Polique, ήρθε στην Ελλάδα για ένα τετραήμερο tour! Από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη κι από την Κοζάνη έως τα Γιάννενα.

Τον συναντήσαμε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και πραγματικά γνωρίσαμε έναν ταπεινό, προσιτό και με χιούμορ άνθρωπο. Επίσης καταλαβαίνει και μιλάει -λιγάκι- Ελληνικά κι όπως αναφέρει, αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα.

Συνέντευξη: Ηρώ Τζημίκα 

Καλησπέρα Dj Polique, αλλά καλύτερα να πω Κώστα! Πώς είσαι;

Καλησπέρα, είμαι τέλεια γιατί βρίσκομαι στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Ένα μεγάλο κομμάτι μέσα μου είναι από την Ελλάδα, οπότε καταλαβαίνεις πώς αισθάνομαι.

dj poliqueΠώς ήταν το ταξίδι σου;

Έως τώρα το ταξίδι μου ήταν πολύ καλό εκτός του ότι σηκώθηκα 5 το πρωί. Καταλαβαίνεις ότι αυτή δεν είναι κι η καλύτερη ώρα για έναν Dj (γέλια)

Ξεκίνησες το τουρ στις αρχές του 2016. Πώς σε βρήκε η πρώτη μέρα του χρόνου;

Να σου πω την αλήθεια στο κρεβάτι (γέλια) Έπαιζα την προηγούμενη μέρα στην αλλαγή του χρόνου δηλαδή, κι είχαμε ένα τρελό πάρτι, οπότε έπρεπε να ξεκουραστώ οπωσδήποτε!

Για αρχή θέλω να μου πεις μερικά πράγματα για εσένα.

Να σου πω ότι είμαι Dj γύρω στα 15 χρόνια ενώ γράφω μουσική γύρω στα 8. Μέσω της δουλειάς μου κατάφερα επίσης να ταξιδέψω και σε πολλά μέρη στον κόσμο και να παίξω μουσική. Είμαι μισός Έλληνας, μισός Πολωνός! Είμαι πολύ ταπεινός, αληθινός και χαρούμενος άνθρωπος. Επίσης για περίπου 10 χρόνια δούλευα και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς κάνοντας συνεντεύξεις σε τραγουδιστές. Έχω πάρει συνέντευξη στον Eminem, στον 50 cent και σε πάρα πολλούς ακόμα.

Πώς ήταν ο Eminem κι ο 50 cent; 

Ήταν πολύ cool άτομα και εξαιρετικοί επαγγελματίες. Την μία φορά θυμάμαι ο Eminem είχε έρθει λίγο μεθυσμένος, αλλά ζήτησε συγγνώμη περίπου 5 φορές! Κι όταν καταλαβαίνουν ότι κι εσύ είσαι του χώρου και γνωρίζεις από μουσική, γίνονται πάρα πολύ φιλικοί απέναντί σου.

Πριν μιλούσαμε για την Ελλάδα. Έχεις έρθει πολλές φορές να φανταστώ…

Ακριβώς. Λόγω και της καταγωγής μου ερχόμουν στην Ελλάδα πολύ συχνά αλλά όταν ήμουν μικρός. Γι’ αυτό όμως δεν θυμάμαι και πάρα πολλά. Να σου πω κιόλας ότι είμαι Πόντιος και το χωριό μου είναι η Αναγέννηση Σερρών! Από εκεί είναι οι παππούδες μου… Παράλληλα όμως έχω οικογένεια που ζει και στην Αθήνα. Έχω ταξιδέψει και σε πολλά νησιά εκείνα τα χρόνια. Στην Πάρο, τη Ρόδο, την Κρήτη…

Τι θυμάσαι από εκείνες τις διακοπές; 

Φυσικά θυμάμαι τις πανέμορφες παραλίες και εννοείται το σουβλάκι με πατάτες και τζατζίκι (γέλια) Αλλά κάποιες φορές δεν μπορώ να συγχρονίσω το ακριβές μέρος της κάθε ανάμνησης. Παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι στο αίμα μου!

Ας περάσουμε όμως στο hit-single «We dont wanna go home». Έκανε μεγάλη επιτυχία… Πες μου την ιστορία πίσω από αυτό. 

Άρχισα να δουλεύω πάνω σε αυτό το τραγούδι πριν από δύο χρόνια αλλά μετά το άφησα στην άκρη… Στις αρχές όμως του 2015 και καθώς ήμουν στο studio άκουγα κάποιες παλιές ιδέες μου κι αυτό το τραγούδι ήρθε πάλι στην επιφάνεια. Εκείνη τη στιγμή είπα «wow», πρέπει να το κάνω. Στη συνέχεια μίλησα με τους «FYI» για να συνεργαστούμε πάνω σε αυτό και με χαρά μου είπαν, «Ναι, το κάνουμε»!

Να φανταστώ δεν περίμενες να ακουστεί τόσο πολύ; 

Η αλήθεια είναι πώς όχι… Ότι θα πάει τόσο καλά σε όλα τα Βαλκάνια έως και την Τουρκία και φυσικά στην Ελλάδα. Είναι τρελό. Δεν το σκέφτηκα. Το έκανα γιατί μου άρεσε πολύ ως ιδέα. Σκέψου ότι άρεσε πάρα πολύ στην γιαγιά μου όταν το άκουσε. Και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και πολύ μέσα στην μουσική λόγω ηλικίας. Έπειτα μόλις βγήκε και το video clip ήθελαν να το δουν οι θείες μου. Μόλις το είδαν μου λένε: «Μην αφήσεις την γιαγιά να το δει, απλά άσε την να ακούει μόνο την μουσική» (γέλια)

Όπως μου ανέφερες προηγουμένως, έχεις παίξεις μουσική σε πολλά μέρη. Θέλω να μου πεις ένα live που έγινε κάτι τρελό! 

Θα σου πω ένα κακό-τρελό σκηνικό για την ακρίβεια. Ήμουν στην Τουρκία και θα έπαιζα πρώτη φορά εκεί. Καθώς άρχισα να παίζω, τα φώτα σβήνουν και μου λένε ότι ήρθε η αστυνομία κι ότι κάνει έλεγχο. Κατά τα άλλα όμως εγώ ήμουν ψύχραιμος (γέλια) ξέρεις, δεν πίστευα ότι θα συμβεί κάτι… Μου ζητάνε το διαβατήριο αλλά τους λέω ότι το έχω στο ξενοδοχείο μου αλλά μπορεί να πεταχτεί ένας φίλος μου και να το πάρει. Αφού περνάει μισή ώρα μου λένε ότι πρέπει να τους ακολουθήσω στο τμήμα. Εγώ να αναρωτιέμαι γιατί κι αυτοί να μου λένε ότι δεν έχεις το δικαίωμα να δουλέψεις εδώ! Με τα πολλά έμεινα στο αστυνομικό τμήμα για δύο μέρες! Καθώς όμως έψαξαν την σελίδα μου στο facebook για να καταλάβουν ποιος είμαι, είχαν δει φωτογραφίες με τον 50cent και μου ζητούσαν να βγούμε φωτογραφία (γέλια) Εκείνη τη στιγμή εγώ είπα: «Θα με αφήσετε να φύγω»; μου λένε «Όχι» (γέλια) αλλά θα θέλαμε μία φωτογραφία… Τώρα το λέω και γελάω, αλλά τότε ήταν πολύ δύσκολο και ήταν μία εμπειρία που φυσικά δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Τις επόμενες μέρες θα είσαι τέσσερις πόλεις της Ελλάδας κι όλα αυτά με μία επιτυχία ενός τραγουδιού! 

Είναι πραγματικά απίστευτο και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Cobalt Music γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι κι εγώ είμαι καλός στη δουλειά μου γιατί κάνω ένα σούπερ-ιδιαίτερο πάρτι με πολλά τραγούδια. Αυτή είναι κι η διαφορά του dj με τους τραγουδιστές. Ελπίζω να χαρούν πολύ οι Έλληνες και να μπορέσω να έρθω πάλι για δουλειά κι όχι για διακοπές!

Μακάρι και στο εύχομαι! Κλείνοντας θα ήθελα να μου δώσεις μία ευχή από καρδιάς στους Έλληνες, καθώς γνωρίζεις κι εσύ ότι περνάνε δύσκολα… 

Το να το λες με λόγια είναι πάντα το πιο εύκολο χωρίς να έχεις ζήσει την κατάσταση που περνάει κάποιος… Είμαι απέξω από αυτό και πραγματικά δεν ξέρω αν τύχει να περάσω κι εγώ αυτή την κατάσταση αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να πιστέψουν και να έχουν ψηλά το κεφάλι. Η ζωή έχει πάντα τα πάνω και τα κάτω.  Ελπίδα κι αγάπη. Ζω στην Γερμανία, αν κι είμαι εκτός των πολιτικών και δεν τα πολύ-βλέπω, ξέρω ποιες είναι οι σχέσεις σε γενικές γραμμές. Πάντως ότι κι αν ακούγεται από τα media, στους δρόμους οι άνθρωποι αγαπούν την Ελλάδα. Τα media το κάνουν τόσο «μεγάλο» θέμα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! 

Εγώ σ’ευχαριστώ! Ελπίζω να τα πούμε σύντομα 

12576156_10153499881883198_1165787017_n

Αφήστε το σχόλιό σας