Την «Πατρίδα», μία δημιουργία μέσα από τον καινούριο δίσκο της, παρουσιάζει οπτικοποιημένη η Γλυκερία.

Η Γλυκερία αφιερώνει ένα τραγούδι στην πολύπαθη «Πατρίδα», με το οποίο είχε προϋπαντήσει τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

Ο καινούριος δίσκος της σημαντικής Ελληνίδας ερμηνεύτριας φέρει τον τίτλο «Ακολούθησα Ένα Αστέρι» και είναι διαθέσιμος εδώ και λίγους μήνες, με το Στέλιο Φωτιάδη να επιμελείται το σύνολο της παραγωγής.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ επάξιο της πολυετούς διαδρομής της Γλυκερίας στο μουσικό στερέωμα, από το οποίο ξεχωρίζουν οι επανεκτελέσεις παλαιότερων, αγαπημένων και μεγάλων τραγουδιών:

«Τα Τραγουδιά Μια Σταλιά» του Μίλτου Πασχαλίδη, «Γιατί Πολύ Σ’ Αγάπησα» του Ορφέα Πιερίδη και σε στίχους Γιάννη Καλπούζου, «Ανάβω Μια Φωτιά» του Σωκράτη Μάλαμα, «Η Νύχτα Μυρίζει Γιασεμί» του Μάριου Τόκα και σε στίχους Σαράντη Αλιβιζάτου, «Θέλω Τα Μάτια Της Να Τα Ξεχάσω» των Πυξ Λαξ, «Η Βροχή Του Οπισθοδρομικού» του Θοδωρή Παπαδόπουλου και σε στίχους του Γιώργου Λεκάκη, «Γίναμε Ξένοι» του Αντώνη Βαρδή», «Τι Τραγούδι Να Σου Πω» των Ενδελέχεια και ένα παραδοσιακό, το «Της Τριανταφυλλιάς Τα Φύλλα».

Σε τρία από τα τραγούδια Τα Τραγουδιά Μια Σταλιά», «Η Βροχή Του Οπισθοδρομικού», «Της Τριανταφυλλιάς Φύλλα») η Γλυκερία μοιράζεται το μικρόφωνο με την Ελένη Βιτάλη, το Μανώλη Λιδάκη και την Dilek Koç αντίστοιχα.

Η μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας προσδίδει ένα φρέσκο αέρα στις επαντεκτελέσεις αυτές και τις αναμειγνύει όμορφα με καινούρια τραγούδια.

«Το βράχο όσο κι αν χτυπούν…»

Στα τραγούδια που ακούμε για πρώτη φορά συγκαταλέγεται και το «Πατρίδα», σε στίχους της Ευανθίας Μάγνη και μουσική του Φράνκι Λούβαρη και της Μελίνας Μακρή.

Μία ιδιαίτερη δημιουργία από μία αξιόλογη φωνή αφιερωμένο στην πολύπαθη «Πατρίδα» που άλλοι την καπηλεύονται και άλλοι τη χτυπούν. Εμπνευσμένη από την περίφημη ρήση του προεξάρχοντα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, η Γλυκερία ερμηνεύει:«Κι αν το αμπέλι μαραθεί κι αν η ελιά λυγίσει, μόνη θα ξαναγεννηθεί στον κόσμο να ανθίσει»…

Η οπτικοποίηση του τραγουδιού έλαβε χώρα στο Γεράκι Λακωνίας προβάλλοντας εικόνες από την περιφέρεια και την ύπαιθρο που στοιχειοθετούν την πεμπτουσία της  «Πατρίδας».

Κυκλοφορεί από τη Spider Music.

Γλυκερία - «Πατρίδα» (Στίχοι – Stixoi – Lyrics)

(Verse)
Στης θάλασσας τη μοναξιά
Σ’ απόμακρο λημέρι
Πατρίδα έχω από φωτιά
Και σίδερο φτιαγμένη

Μνήμες πολλές σε συναντούν
Και σου κρατούν το χέρι
Κάνουνε πως σε αγαπούν
Μα στήνουνε καρτέρι

(Chorus)
Κι όσοι θαρρούν πως σε πονούν
Πατρίδα αγαπημένη
Το βράχο όσο κι αν χτυπούν
Για πάντα βράχος μένει

Κι αν το αμπέλι μαραθεί
Κι αν η ελιά λυγίσει
Μόνη θα ξαναγεννηθεί
Στον κόσμο να ανθίσει

(Verse)
Γυμνή μα εσύ μες στη βροχή
Στην μπόρα και στ’ αγιάζι
Μέσα στο καταχείμωνο
Ζεστό το χιόνι μοιάζει

(Chorus)
Κι όσοι θαρρούν πως σε πονούν
Πατρίδα αγαπημένη
Το βράχο όσο κι αν χτυπούν
Για πάντα βράχος μένει

Κι αν το αμπέλι μαραθεί
Κι αν η ελιά λυγίσει
Μόνη θα ξαναγεννηθεί
Στον κόσμο να ανθίσει

(Chorus)
Κι όσοι θαρρούν πως σε πονούν
Πατρίδα αγαπημένη
Το βράχο όσο κι αν χτυπούν
Για πάντα βράχος μένει

Το βράχο κάνε μη χτυπούν
Στάσου ανδρειωμένη

Δείτε επίσης: Η Γλυκερία συνεχίζει το «Σμυρνέικο Μινόρε» στο Θέατρο «Παλλάς»

Γλυκερία - Σμυρνέικο Μινόρε - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας