Το Χρυσό Μετάλλιο για τις Τέχνες απονεμήθηκε στην Gloria Estefan.

Η Κουβανοαμερικανίδα Gloria Estefan, η ποπ σταρ που έγινε διάσημη παγκοσμίως τη δεκαετία του 1980, τιμήθηκε από την ισπανική κυβέρνηση για τη συμβολή της στις τέχνες.

Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Emilio και μουσικό παραγωγό της, η 60χρονη τραγουδίστρια έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο για τις Τέχνες από τον υπουργό Πολιτισμού José Guirao στο «Teatro Real», στο κτίριο της όπερας της Μαδρίτης.

Η τελετή διοργανώθηκε ειδικά για την Gloria Estefan, η οποία δεν μπορούσε να παραστεί σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος κατά τη διάρκεια της οποίας ο βασιλιάς Φελίπε απένειμε μετάλλια σε αρκετούς ακόμη βραβευθέντες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά, η Gloria Estefan που έχει λάβει πολλά βραβεία Grammy για τις επιτυχίες της, οι οποίες είναι στα ισπανικά και στα αγγλικά, αναφέρθηκε σε κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ισπανόφωνοι στις ΗΠΑ, όπως η πολιτική του διαχωρισμού των παιδιών των μεταναστών από τους γονείς τους.

«Μας φοβίζει η αντιμετώπιση που έχουν αυτά τα παιδιά», δήλωσε η Gloria Estefan στη συνέντευξη Τύπου. «Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή και πιστεύω οι ΗΠΑ στο σύνολό τους αγωνιούν κάπως ως προς αυτό. Είναι μία δύσκολη στιγμή παγκοσμίως».

Η Gloria Estefan ολοκλήρωσε την ηχογράφηση ενός δίσκου, που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο:

«Επανασχεδιάσαμε μερικά από τα τραγούδια μου, συνεπώς θα μπορούσατε να θεωρήσετε ότι είναι ένας δίσκος με τις “μεγαλύτερες επιτυχίες” κατά κάποιο τρόπο, ωστόσο περιλαμβάνει και τέσσερα νέα τραγούδια», όπως είπε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας