Για άλλο ένα έτος διεξήχθη το διάσημο «Glastonbury Festival», προσελκύοντας δεκάδες διάσημους καλλιτέχνες και δεκάδες χιλιάδες κοινού.

Το φετινό φεστιβάλ του «Glastonbury» ολοκληρώθηκε, φιλοξενώντας διάσημους καλλιτέχνες στις σκηνές του και δεκάδες χιλιάδες κόσμου που το παρακολούθησαν.

Η 35η διοργάνωση του φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου στη μόνιμη τοποθεσία διεξαγωγής του, το Pilton της Μεγάλης Βρετανίας. Το «Glastonbury» αποτελεί το μεγαλύτερο υπαίθριο φεστιβάλ στον κόσμο, προσελκύοντας περίπου 175 χιλιάδες ανθρώπους που κατασκηνώνουν μαζικά στο χώρο.

Θεωρείται από τα κυριότερα βρετανικά συναυλιακά γεγονότα στην Αγγλία και είναι επηρεασμένο έκδηλα από το hippie κίνημα.

Επικεφαλής της σύνθεσης στο φετινό «Glastonbury» ήταν οι Radiohead, οι Foo Fighters και ο Ed Sheeran, ενώ συμμετείχε και η Katy Perry.

Ανάμεσα από τους 131 τραγουδιστές και συγκροτήματα που ανέβηκαν στις έξι σκηνές του φεστιβάλ, ξεχώρισαν οι συμμετοχές των Major Lazer, Lorde, Halsey, Liam Gallagher, Kaizer Chiefs, Emeli Sandé, HAIM, Rag’n’Bone Mone, Clean Bandit, Dua Lipa, London Grammar, αλλά και αυτές των The xx, The National και πολλών ακόμη ονομάτων.

Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν πέντε ημέρες, από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου και το μουσικό σκέλος των συναυλιών ήταν προγραμματισμένο για το τελευταίο τριήμερο.

Αναπάντεχη ήταν η εμφάνιση του Jeremy Corbyn, του ηγέτη του εργατικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή ώστε να πραγματοποιήσει μία παθιασμένη ομιλία.

Φωτογραφίες

 

Αφήστε το σχόλιό σας