Glastonbury 2020: Ματαιώνεται η διεξαγωγή του διάσημου βρετανικού φεστιβάλ

-

Ο κορονοϊός έβαλε φρένο στα σχέδια για τον εορτασμό των 50 ετών του Glastonbury.

Η πανδημία του κορονοϊού οδηγεί αναπόφευκτα και στην ακύρωση του Glastonbury 2020, του δημοφιλέστερου μουσικού φεστιβάλ στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και κατασκηνωτές και κορυφαίους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος.

Να σημειωθεί ότι το Glastonbury 2020 θα είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται πενήντα έτη από την πρώτη χρονιά του περίφημου βρετανικού φεστιβάλ.

«Λυπούμαστε τόσο που το ανακοινώνουμε, αλλά το Glastonbury 2020 πρέπει να ακυρωθεί και αυτή θα είναι μια αναγκαστική παύση για το φεστιβάλ», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι διοργανωτές Michael και Emily Eavis.

Το Glastonbury 2020 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου στην περιοχή Pilton στο Somerset της Αγγλίας.

«Είναι σαφές ότι αυτή δεν ήταν η ρότα που ελπίζαμε να ακολουθήσουμε για την 50ή επέτειό μας, αλλά ακολουθώντας τα νέα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα – και σε περιόδους ασυνήθιστης αβεβαιότητας – αυτή είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή μας», διευκρινίζουν οι διοργανωτές.

«Ελπίζουμε ότι η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει βελτιωθεί σημαντικά έως τα τέλη Ιουνίου», συνεχίζουν.

«Αλλά ακόμα κι αν έχει βελτιωθεί, δεν είμαστε πλέον σε θέση να περάσουμε τους επόμενους τρεις μήνες με χιλιάδες άτομα προσωπικό εδώ στο αγρόκτημα, που θα μας βοηθούσαν στην τεράστια δουλειά της ανέγερσης των υποδομών και των αξιοθέατων που χρειαζόμαστε για να υποδεχτούμε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους», τονίζουν.

Οι διοργανωτές ζητούν ειλικρινά συγνώμη από τους 135.000 ανθρώπους που έχουν ήδη καταβάλει προκαταβολή για ένα εξασφαλίσουν ένα από τα μαγικά εισιτήρια για το Glastonbury 2020.

Όπως αναφέρουν στη συνέχεια, η ακύρωση του φετινού φεστιβάλ θα αποτελέσει αναμφισβήτητα σοβαρό πλήγμα για τους ίδιους, αλλά και για τους εθελοντές «που εργάζονται τόσο σκληρά»

Σημειώνεται επίσης ότι θα υπάρξουν αναπόφευκτες οικονομικές επιπτώσεις, όχι μόνο για το φεστιβάλ, αλλά και για τους φιλανθρωπικούς εταίρους, τους προμηθευτές, τους εμπόρους, τους ιδιοκτήτες της έκτασης και στην τοπική κοινότητα.

«Ανυπομονούσαμε τόσο να σας καλωσορίσουμε όλους στην 50ή επέτειό μας με ένα line-up γεμάτο φανταστικούς καλλιτέχνες και καλλιτέχνες για τους οποίους είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που τους κλείσαμε».

Επικεφαλής του Glastonbury 2020 θα ήταν ο Paul McCartney, η Taylor Swift, και ο Kendrick Lamar, ενώ εδώ και καιρό είχε ανακοινωθεί και η εμφάνιση της Diana Ross.

Το πρώτο κύμα καλλιτεχνών που θα εμφανίζονταν στο φετινό φεστιβάλ δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονταν ονόματα όπως οι Camila Cabello, Dua Lipa, HAIM, Kacey Musgraves, Lana Del Rey, Mabel, Manic Street Preachers, Noel Gallagher, Pet Shop Boys, Primal Scream, Sinéad O’Connor, Thom Yorke, TLC, Tones and I και άλλοι.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα αποκαλυπτόταν το Μάιο.

«Και πάλι, λυπούμαστε που πάρθηκε αυτή η απόφαση. Δεν ήταν επιλογή μας. Αλλά ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά στην περιοχή το επόμενο έτος και μέχρι τότε στέλνουμε σε όλους σας την αγάπη και την υποστήριξή μας», καταλήγει η ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Michael και η Emily Eavis.

Αφήστε το σχόλιό σας