Άφθονο υλικό όπου ο Γιώργος Ζαμπέτας παίζει μουσική, τραγουδά και αφηγείται, αποτελεί βάση της συναρπαστικής παράστασης «Μάλιστα Κύριε!…».

«Μάλιστα Κύριε!…»: Ένα μεγάλο θέαμα αφιερωμένο στη ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα, θα παρουσιάσουν τα «Αθηναϊκά Θέατρα», στο θέατρο «Αλίκη», τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για μία παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής στον αυτοδημιούργητο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, στον ορίτζιναλ μάγκα, που ευτύχησε να αποκτήσει το μεγαλύτερο φαν κλαμπ της εποχής του: Την Ελλάδα ολόκληρη. Ανεξάρτητα από ηλικίες και κοινωνική τάξη. Με τη δύναμη των τραγουδιών του. Και το ταμπεραμέντο του.

Ο Πέτρος Ζούλιας, γράφει τα κείμενα και σκηνοθετεί τη φιλόδοξη παραγωγή, αντλώντας στοιχεία από το βιβλίο της κόρης του δημιουργού.

Άφθονο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της οικογένειας, πλήθος τραγούδια, αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες που ο Γιώργος Ζαμπέτας έντυσε με τη μουσική του και ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία ο ίδιος αφηγείται τη ζωή του, αποτελούν τα βασικά υλικά της συναρπαστικής παράστασης που έχει στηθεί, σαν μία γιορτή!

Οι δεκαετίες των μεγάλων επιτυχιών του αξιαγάπητου βάρδου, τα γεγονότα, πολιτικά και κοινωνικά, οι άνθρωποι που υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες του, το χιούμορ, ο αυθορμητισμός και όλο το μεγαλείο της ζωής του, ξεδιπλώνονται στη σκηνή του «Αλίκη», με τον ίδιο τον Γιώργο Ζαμπέτα να πρωταγωνιστεί, σαν να βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας.

Πρωταγωνιστούν η Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της γυναίκας της ζωής του, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Χριστίνα Τσάφου, η Ελένη Καρακάση, ο Μάκης Πατέλης, ο Κωνσταντίνος Κακούρης και ένας μεγάλος θίασος από νέους ηθοποιούς και χορευτές και οχταμελή ζωντανή ορχήστρα.

Συντελεστές

Κείμενο: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Μουσική Ενορχήστρωση: Γιώργος Ζαχαρίου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου

Χορογραφίες: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωνητική Διδασκαλία: Άκης Δείξιμος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Επεξεργασία – Δημιουργία Βίντεο: Κάρολος Πορφύρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη

 

Αφήστε το σχόλιό σας