Η νέα χρονιά έρχεται με μία ιδιαίτερη συνεργασία για καλό σκοπό. O Γιώργος Σαμπάνης υποστηρίζει μία πολύ σημαντική δράση για τους τετράποδους φίλους μας.

Ο Γιώργος Σαμπάνης κυκλοφορεί ένα ξεχωριστό τραγούδι με ιδιαίτερο σκοπό, προβάλλοντας τις ευαισθησίες του ως άνθρωπος και καλλιτέχνης.

Είναι αναμφισβήτητα ο πιο ταλαντούχος τραγουδιστής – τραγουδοποιός της γενιάς του. Έχει κατακλύσει τα ραδιόφωνα με τις προσωπικές επιτυχίες του που συναρπάζουν, αλλά και με τα τραγούδια που υπογράφει συνθετικά για τρίτα ονόματα, ουσιαστικά στηρίζοντας ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής μουσικής.

Αυτή τη φορά, ο αγαπημένος Γιώργος Σαμπάνης έρχεται με ένα τραγούδι διαφορετικό από όσα έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, με το οποίο θα επικοινωνήσει, θα υποστηρίξει και θα διαδώσει το έργο της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε).

Η Ε.Δ.Κ.Ε. είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυσή του αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μίας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων. Έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

«Σε Σένα Σταμάτησε Η Καρδιά»: Μία τραγική ερωτική ιστορία «ζωντανεύει» με το Γιώργο Σαμπάνη πρωταγωνιστή

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται «πληγή» και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Το τραγούδι που ερμηνεύει και συνθέτει ο Γιώργος Σαμπάνης φέρει τον τίτλο «Σκιά Στη Γη». Τους στίχους υπογράφει η καταξιωμένη ποιήτρια – στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη, μόνιμος συνοδοιπόρος του τραγουδιστή τα τελευταία χρόνια. Την ενορχήστρωση φροντίζει ένας ακόμη στενός συνεργάτης του Γιώργου Σαμπάνη, ο εξαιρετικός Χρήστος Σούμκα.

Όλα τα έσοδα του τραγουδιού θα διατεθούν στην Ε.Δ.Κ.Ε. από την Cobalt Music, από την οποία και κυκλοφορεί.

Γιώργος Σαμπάνης - «Σκιά Στη Γη» (Στίχοι - Lyrics)

Βόλτες στην παραλία,
της μοναξιάς τοπία,
κι είσαι εκεί, σκιά στη γη.
Στιγμές μεγάλες και μοναδικές,
σε γέλια, κλάματα και σε βροχές,
σπάς τις σιωπές.
Είσαι δίπλα μου, στα ξενύχτια μου, γλείφεις τόσες πληγές.

Έχεις μάτια θλιμμένα,
μ’αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να μου το πεις.
Πιο πιστό κι από μένα,
είσαι εκεί όταν δεν είναι άλλος κανείς.
Αγριεύεις στο ψέμα,
πιο αθώα από άνθρωπο έχεις ψυχή,
κι εγκατάλειψης βλέμμα,
όταν φεύγω και κρατάω το κλειδί.
Μου θυμίζεις εμένα.

Όταν λυγίζω, ή σπάω,
σε μένα όταν ξεσπάω,
είναι εκεί, σκιά στη γη.
Όταν φοβάμαι κι είμ’ ανασφαλής,
για κάποιον είμαι το κέντρο της γης·
κι αν εσύ δε φανείς.
Είναι δίπλα μου, στα ξενύχτια μου,
σα σκιά μου στη γη.

Έχει μάτια θλιμμένα,
μ’αγαπάει, μα δεν μπορεί να μου το πει.
Μου θυμίζει εσένα,
το πιστό μου, το αλλοπρόσαλλο σκυλί.
Αγριεύει στο ψέμα,
πιο αθώα από άνθρωπο έχει ψυχή,
κι εγκατάλειψης βλέμμα,
όταν φεύγω και κρατάω το κλειδί.
Μου θυμίζει εμένα.
Connected, connected by love

«Αφιερωμένο σ’ αυτούς που ξέρουν από τέτοιες μοναδικές σχέσεις, αλλά και σ’ αυτούς που έχουν την ψυχή να μάθουν», γράφει η στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη.

Όλοι οι εθελοντές της Ε.Δ.Κ.Ε. εργάζονται αμισθί. Η συμβολή σας για να συνεχίσει το έργο της είναι σημαντικότατη και απαραίτητη. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.edke.gr και να μάθετε πώς μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθεια στην προσφορά ενός καλύτερου μέλλον στα αδέσποτα της χώρας μας.

Ο Γιώργος Σαμπάνης κόβει την ανάσα
με το video clip του «Μπορείς Και Χειρότερα»

Γιώργος Σαμπάνης - Μπορείς Και Χειρότερα (video clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας