Πώς έφτασε ο Γιώργος Σαμπάνης να ασχοληθεί με τη μουσική;

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει μία αφοπλιστική συνέντευξη στο περιοδικό «People» και μιλάει για τη στροφή της πορείας του από το στίβο στη μουσική, από την παιδική ηλικία μέχρι τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Πότε ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική;

«Από μικρό παιδί καθόμουν μπροστά στο πικάπ και τραγουδούσα. Στα 3 μου τραγουδούσα τραγούδια από “Το Ρεμπέτικο” του Σταύρου Ξαρχάκου. Υπερβολικό για μικρό παιδί, το ξέρω. Μετά ήταν το “Τρελοί και Άγγελοι” του Γιώργου Νταλάρα. Τότε δεν ήμουν πάνω από 5. Το ίδιο συνέβαινε και με τους δίσκους της Χαρούλας Αλεξίου και όσα άκουγαν οι γονείς μου. Οπότε ήταν η λογική συνέχεια η εγγραφή μου στο ωδείο», εξιστορεί.

Η μπάντα και ο στίβος:

«Στα 12 μου είχα τη δική μου μπάντα, παράλληλα με το στίβο. Τότε ήταν που άρχισα να βγαίνω από το σπίτι μου και να κυκλοφορώ με το λεωφορείο. Άρχισα να κυκλοφορώ και να γνωρίζω και άλλα παιδιά, φτιάχναμε μπάντες και παίζαμε, ακόμη και όταν αφοσιώθηκα στο στίβο. Αν και η μουσική ήταν παντού στη ζωή μου, ποτέ δεν την είχα σκεφτεί ως επάγγελμα. Ήταν απλά ανάγκη μου», ομολογεί ο Γιώργος Σαμπάνης.

Ποιο άτομο έπαιξε κομβικό ρόλο στην καριέρα του;

«Η πρώτη μου κοπέλα είχε παράπονο πως δεν τη βλέπω πολύ και χαλάω τα χρήματά μου σε άχρηστους δίσκους και έτσι χωρίσαμε. Κάποια στιγμή έπρεπε να φύγω από το αθλητικό σωματείο στο όποιο ήμουν –για οικονομικούς λόγους, δεν με κάλυπτε η αντιμετώπισή του– και βρέθηκε η βουλευτής Έλενα Κουντουρά να με βοηθήσει να πάρω μεταγραφή», αποκαλύπτει ο ταλαντούχος τραγουδιστής – τραγουδοποιός.

«Με ρώτησε τότε με τι άλλο ασχολούμαι, της απάντησα “με τη μουσική” και προθυμοποιήθηκε να με στείλει στο μάνατζερ Κωστή Αρβανίτη, για να ακούσει τη δουλειά μου», θυμάται για εκείνη τη συνάντηση.

Τι συνέβη στη συνέχεια;

«Έτσι και έγινε, πήγα στη συνέχεια τα τραγούδια μου στη Sony και τα άκουσε ο παραγωγός Γιάννης Δόξας. Αυτός ήταν που με πίστεψε, μου έμαθε να γράφω μουσική και με έβαλε στη διαδικασία να κάνω συμβόλαιο με τη Sony. Έπειτα ήρθαν κάποιες αντιθέσεις, οπότε εμφανίστηκε η τωρινή μου εταιρεία, Cobalt», περιγράφει.

«Πρέπει να σου πω, όμως, πως ακόμη και μετά τον πρώτο μου δίσκο δεν πίστευα πως μπορώ να το κάνω αυτό επάγγελμα», παραδέχεται ο Γιώργος Σαμπάνης.

Ο Γιώργος Σαμπάνης
θα μας κρατά συντροφιά με το νέο single «Πίσω»

Γιώργος Σαμπάνης - George Sabanis - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας