Στου «Κόσμου Αυτό To Kάτι» έβαλε τα θεμέλια ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Γιώργος Νταλάρας αφήνει έντονα «Αποτυπώματα» με την ερμηνεία του.

Ένα λαϊκό τραγούδι «παλαιάς κοπής» κερδίζει τις εντυπώσεις στις πρώτες κριτικές και περιλαμβάνεται στο νέο δίσκο «Του Κόσμου Αυτό To Kάτι» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ο ερμηνευτής του τραγουδιού, ο Γιώργος Νταλάρας, ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης στον οποίο απευθύνθηκαν ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης και ο συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου όταν ολοκλήρωσαν τα τραγούδια του δίσκου τους.

Όταν απευθύνθηκαν στον κορυφαίο καλλιτέχνη, υπογράμμισαν ότι αν συμμετάσχει, τότε το υλικό τους αποκτά τα θεμέλια για να κυκλοφορήσει. Ο μεγάλος ερμηνευτής ανταποκρίθηκε θετικά, επιλέγοντας να τραγουδήσει τρία τραγούδια στο άλμπουμ «Του Κόσμου Αυτό To Kάτι».

Κι είπα να πέσει μια βροχή ως τα χαράματα
Να παρασύρει σπίτι, έπιπλα και πράγματα
Να σβήσει όλα του κορμιού τ’ αποτυπώματα
Είπα να πέσει μια βροχή ως τα ξημερώματα

Ένα από αυτά είναι το «Αποτυπώματα», ένα χασάπικο που κουβαλάει τις μνήμες του παλιού καλού λαϊκού τραγουδιού και αποτελεί το νέο single της ολοκληρωμένης αυτής δισκογραφικής δουλειάς.

Τα υπόλοιπα τραγούδια του CD ερμηνεύουν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Λιδάκης, Μανώλης Μητσιάς, Πάνος Παπαϊωάννου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Ροδά, Μπάμπης Στόκας και Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Ο δίσκος «Του Κόσμου Αυτό To Kάτι» κυκλοφορεί σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen.

 

Αφήστε το σχόλιό σας