Τα σπουδαία τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή θυμάται ξανά ο Γιώργος Νταλάρας με τέσσερις εμφανίσεις στη σκηνή της «Ακτής Πειραιώς».

Με μία σειρά αφιερωματικών παραστάσεων στο σημαντικό συνθέτη και στιχουργό Σταύρο Κουγιουμτζή επισκέπτεται την «Ακτή Πειραιώς» ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας.

«Άσε Με Πάλι Να Σου Πω»

Ο Γιώργος Νταλάρας είχε την ευτυχία να συνδέσει την αφετηρία και τη μετέπειτα μακρά και γόνιμη διαδρομή του με το Σταύρο Κουγιουμτζή και τα σπουδαία τραγούδια του, εκτός από τους άλλους άξιους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής.

«Μη Μου Θυμώνεις Μάτια Μου», «Ένας Κόμπος Η Χαρά Μου», «Ο Ουρανός Φεύγει Βαρύς», «Πού ‘Ναι Τα Χρόνια», «Οι Ελεύθεροι Κι Ωραίοι», «Να ‘Τανε Το ‘21», «Στα Ψηλά Τα Παραθύρια», «Το Πουκάμισο Το Θαλασσί», «Όταν Ανθίζουν Πασχαλιές», «Ήταν Πέντε Ήταν Έξι», «Είσαι Ωραία Σαν Αμαρτία», «Το Κόκκινο Φουστάνι».

Αυτές είναι ελάχιστα από τα καλύτερα αποστάγματα του ανεκτίμητου πλούτου έμπνευσης του Σταύρου Κουγιουμτζή. Τραγούδια εκλεκτά, χαραγμένα ανεξίτηλα στη μνήμη και στο χρόνο, τραγούδια που διατηρούν άσβεστη τη φλόγα, αμείωτη τη δίψα και διαχέονται από γενιά σε γενιά ως πνεύμα και αναμνήσεις.

Τραγούδια τα οποία έντυσαν με στίχους αξιομνημόνευτοι ποιητές και στιχουργοί όπως οι Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Σώτια Τσώτου, Άκος Δασκαλόπουλος, Κώστας Κινδύλης και άλλοι.

Η υπόσχεση του Γιώργου Νταλάρα, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, στη συναυλία την οποία οργάνωσαν οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Πειραιά υλοποιείται το επόμενο διάστημα στη σκηνή της «Ακτής Πειραιώς». Ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει ξανά την ανθολογία του Σταύρου Κουγιουμτζή, σε μία φορτισμένη συναισθηματικά μουσική ενδοσκόπηση.

Η Βασιλική Καρακώστα, ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Ασπασία Στρατηγού, τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες εκπρόσωποι της νέας γενιάς, είναι προσκεκλημένοι στις συναυλίες. Το Γιώργο Νταλάρα πλαισιώνει πολυμελής ορχήστρα έντεκα μουσικών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Τις ενορχηστρώσεις συνυπογράφουν Γιώργος Νταλάρας και Γιώργος Παπαχριστούδης.

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή
15 – 16 και 22 – 23 Απριλίου 2016
Ώρα έναρξης: 22:00

Ακτή Πειραιώς
Λ. Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, Ταύρος
Τηλ.: 210 34 18 020

Αφήστε το σχόλιό σας