Στο «Σταυρό του Νότου Plus» επανέρχεται για μία ζωντανή εμφάνιση ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης με δύναμη από την παράδοση καταθέτει την δίκη του πρόταση τολμώντας να διακλαδωθεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες δοσμένες εξαίσια από το προσωπικό του ύφος.

Το καλοκαίρι ταξίδεψε δίπλα στον Γιάννη Μαρκόπουλο παρουσιάζοντας τα έργα του συνθέτη σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα οι εμφανίσεις του με τη δίκη του μπάντα κατάφεραν να συγκεντρώσουν την προσοχή του μουσικού κοινού με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ιδιαίτερα επιτυχημένος και δημοφιλής στο κοινό της Κρήτης, μέσα από μία πολύχρονη πορεία που έχει να επιδείξει εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις, πολλές συνεργασίες: Από τον Ψαραντώνη και τον Βασίλη Σκουλά μέχρι τον Λεωνίδα Μπαλάφα και τον Ιταλό τραγουδοποιό Gianfranco Maragno.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης πατάει γερά στην κρητική παράδοση, χρωματίζοντάς τη με σημερινά, πολυποίκιλα ηχοχρώματα και ιδέες, αποφεύγοντας την απλή επανάληψη του παρελθόντος.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο «Σταυρό του Νότου Plus» με την 6μελή μπάντα του θα γίνουμε μία όμορφη παρέα με το κοινό και θα ταξιδέψουμε μουσικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Παίζουν οι μουσικοί: Στο λαούτο ο Μιχάλης Παχάκης, στην ακουστική κιθάρα ο Μιχάλης Δασκαλάκης, στην ηλεκτρική κιθάρα ο Δημήτρης Νεονάκης, στο μπάσο Μιχάλης Μπουτσάκης, στα τύμπανα ο Νίκος Χριστόπουλος. Την επιμέλεια του ήχου θα έχει ο Μάνος Τσιριγωτάκης.

Έναρξη: 22:30

 

Αφήστε το σχόλιό σας