Στο «Σταυρό του Νότου Plus» θα συστηθεί με το αθηναϊκό κοινό ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, με επιλογές από Γιάννη Μαρκόπουλο έως τραγούδια της Κρήτης.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης επιλέχθηκε από τον Γιάννη Μαρκόπουλο ως βασικός ερμηνευτής του «Κρητικού Ορίζοντα», του album με τα καινούρια του τραγούδια, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον σπουδαιότερο σύγχρονο Κρητικό τραγουδιστή.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, έρχεται στις 5 Μαΐου στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου Plus», για να συστηθεί με το αθηναϊκό κοινό που θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει σε μια μοναδική εμφάνιση.

Ιδιαίτερα επιτυχημένος και δημοφιλής στο κοινό της Κρήτης, μέσα από μια πολύχρονη πορεία που έχει να επιδείξει εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις, πολλές συνεργασίες –που ξεκινούν από τον Ψαραντώνη και τον Βασίλη Σκουλά και φτάνουν στον Λεωνίδα Μπαλάφα και τον Ιταλό τραγουδοποιό GianfrancoMaragno – ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης πατάει γερά στην κρητική παράδοση, χρωματίζοντάς τη με σημερινά, πολυποίκιλα ηχοχρώματα και ιδέες, αποφεύγοντας την απλή επανάληψη του παρελθόντος.

Στην εμφάνιση του θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον «Κρητικό Ορίζοντα» αλλά και κλασικές επιλογές από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο του Γιάννη Μαρκόπουλου, με τον οποίο συνεργάζεται πλέον και στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Δε θα λείψουν επιλογές από τραγούδια της Κρήτης, δικά του τραγούδια από τις προσωπικές του κυκλοφορίες αλλά και τραγούδια πιο ηλεκτρικά και απρόβλεπτα, από αυτά που αγαπάει.

Μαζί του μια πλήρης μπάντα που θα κινηθεί σε διαφορετικές εντάσεις, χωρίς υφολογικούς φραγμούς. Και φίλοι, πολλοί φίλοι του γνωστοί και μη εξαιρετέοι, που θα ανέβουν στη σκηνή για ένα τραγούδι ή περισσότερα.

Παίζουν οι μουσικοί:
Λαούτο: Μιχάλης Παχάκης
Ακουστική κιθάρα: Μιχάλης Δασκαλάκης
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Νεονάκης
Μπάσο: Μιχάλης Μπουτσάκης
Τύμπανα: Νίκος Χριστόπουλος
Ήχος: Μάνος Τσιριγωτάκης

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσαρά τηςΚρήτης.

Η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση ήταν το 2005 με άλμπουμ «Χειμώνα Φέρνεις», ενώ ακολούθησε η μελοποίηση για το έργο «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» μέσα στην ίδια χρονιά. Το 2014 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Μωσαϊκό» με ηχηρές συμμετοχές (Βασίλης Σκουλάς, Ψαραντώνης, Νίκος Στρατάκης, Τζωρτζίνα Αλεξάκη &GianfrancoMaragno).

Τον επόμενο χρόνο συνεργάζεται με τον Λεωνίδα Μπαλάφα και τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη για το τραγούδι «Να Σταθώ Στα Πόδια Μου», περιγράφοντας την πολιτική σκηνή της χώρας μας. Έχει συνεργαστεί με αρκετούς αξιόλογους μουσικούς, ενώ κάνει συνεχώς εμφανίσεις με το μουσικό του σχήμα στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα.

Το φθινόπωρο του 2016 κυκλοφόρησε από τη Feelgood Records ο δίσκος με τίτλο «Κρητικός Ορίζοντας» μία νέα σειρά τραγουδιών που συνέθεσε για αυτόν o Γιάννης Μαρκόπουλος.

Δείτε επίσης: Ο Γιάννης Μαρκόπουλος γράφει
για την Κρήτη και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης ερμηνεύει

Γιάννης Μαρκόπουλος - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας