Τα «ακατάλληλα» αλλά και τα «ερωτικά» κατέχουν εξέχουσα θέση στην καινούρια δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί ο αγαπημένος Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο πολυπράγμων Γιάννης Ζουγανέλης, καθότι τυγχάνει ιδιοφυής μουσικός, ηθοποιός και παρουσιαστής, επανέρχεται στη δισκογραφία με μία «ακατάλληλη κι ερωτική» συλλογή τραγουδιών.

Η καλλιτεχνική ευφυΐα του Γιάννη Ζουγανέλη επικοινωνεί συνεχώς και συνεπώς με το κοινό μέσω του αστείρευτου και πηγαίου χιούμορ που διαθέτει ως ένα άλλο άσσο στο μανίκι του, όπως μονάχα αυτός γνωρίζει πολύ καλά εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του πολύπλευρου καλλιτέχνη με γενικό τίτλο «Ακατάλληλα Κι Ερωτικά» έρχεται σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το διπλό άλμπουμ «Με Γεια Το Κούρεμα». Στυλοβάτες του δίσκου δεσπόζουν πλάι στον κεντρικό πρωταγωνιστή η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Σοφία Κουρτίδου μετέχοντας σε τέσσερα τραγούδια.

Το «Ακατάλληλα Κι Ερωτικά» είναι ένας χείμαρρος (αυτο)σαρκασμού, σάτιρας και συγκίνησης. Δε γινόταν να απουσιάζουν, άλλωστε, οι τρυφερές στιγμές από ένα άτομο με ευαισθησίες και κριτική σκέψη όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Στο εν λόγω CD ο αγαπημένος μουσικός και ηθοποιός κάνει τα πάντα, όπως το να υπογράφει τις συνθέσεις.

Στο «Αν Έχει Γνωρίσει Κάποιος Χειρότερο Άνθρωπο Από Τον Εαυτό Του… Μπράβο Του» αντιπροσωπεύει το γνώθι σαυτόν όλων μας και ζητάει συγχώρεση από κάθε θεότητα ενώ στο «Δεν Παίζει Πρόβλημα» γίνεται ένα με το χρόνιο πρόβλημα του, να προβληματίζεται.

Προχωρώντας, ο Γιάννης  Ζουγανέλης μένει μπροστά στα «Μεγάφωνα» εντείνοντας τα συναισθήματα, καταδικάζει τη «Βία» για τους λόγους του με σαρκαστική διάθεση, αγκαλιάζει τα «Τατού» όλων των ανθρώπων σε μία μεγάλη ζωγραφιά και τονίζει την προσμονή με ένα γλυκό και χιουμοριστικό τρόπο. Επιπλέον, παρακινεί χωρίς να χάνει την αισιοδοξία του, εισβάλλει στην τηλεόραση και φτιάχνει ένα ερωτικό «Δελτίο» μόνο για δύο και εκθέτει τις ιδιαίτερες κατακτήσεις του ως «Ευέλικτος Εραστής».

Η συμμετοχή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη δίνει την αφορμή για μία ειλικρινή αφιέρωση του πατέρα στη μονάκριβη κόρη του με το «Να Φυλάγεσαι» και με το «Είναι Η Τρέλα Μου Ατού» προσφέρεται ένα ευχάριστο τραγούδι που έχει ελκύσει τα ερτζιανά.

«Είναι η τρέλα μου ατού, του τη φυλάω του κόσμου αυτού κι εσύ που τώρα με πετάς, μια μέρα θα παρακαλάς»

Σειρά παίρνει η… μεταμεσονύχτια ζώνη – εν δυνάμει μόνο για ενηλίκους – που ακούγεται όλες τις ώρες («Ο Επιδειξίας», «Βενετσιάνικη Παρθενία», «Στ’ Ορκίζομαι», «Καταχρήσεις»).

Οι στίχοι ανήκουν στους Φωτεινή Αθερίδου, Σταύρο Σταύρου, Sunny Μπαλτζή, Γιούλα Γεωργίου και Αντώνη Ανδρικάκη.

Κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Αυλός και τη Minos EMI.

Τα τραγούδια του «Ακατάλληλα Κι Ερωτικά»

 1. Αν Έχει Γνωρίσει Κάποιος Χειρότερο Άνθρωπο Από Τον Εαυτό Του… Μπράβο Του!
 2. Δεν Παίζει Πρόβλημα
 3. Είναι Η Τρέλα Μου Ατού (με τη Ελεωνόρα Ζουγανέλη)
 4. Τα Μεγάφωνα
 5. Η Βία (με τη Σοφία Κουρτίδου)
 6. Τατού
 7. Να Φυλάγεσαι (με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη)
 8. Η Χαρά Της Ζωής Είσαι (Όμως Αργείς)
 9. Βαράνε Οι Τυμπανιστές (με τους Σοφία Κουρτίδου, Αλέξανδρο Ζουγανέλη, Κώστα Τζιάνκουλα)
 10. Δελτίο (με τη Σοφία Κουρτίδου)
 11. Ο Ευέλικτος Εραστής
 12. Ο Επιδειξίας (Ακατάλληλο)
 13. Βενετσιάνικη Παρθενία (Ακατάλληλο δια ανηλίκους)
 14. Στ’ Ορκίζομαι (Απαραίτητη η γονική συναίνεση)
 15. Καταχρήσεις (Προς αποφυγήν)

Από τις 18 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Ζουγανέλης υποδύεται τον Carole “Toddy” Tod στο πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Victor Victoria» που ανεβαίνει με ένα καστ εκλεκτών ηθοποιών στο «Pantheon Theater» σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Αφήστε το σχόλιό σας