Τα πρώτα πλάνα για τη συμμετοχή της στη φετινή Eurovision καταστρώνει με ενθουσιασμό και χαρά η Γιάννα Τερζή.

Η Γιάννα Τερζή θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα λάβει χώρα τον επόμενο Μάιο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Το τραγούδι με το οποίο θα ανέβει στη σκηνή, για αρχή στον Πρώτο Ημιτελικό της 8ης Μαΐου, τιτλοφορείται «Όνειρό Μου» και ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των ακροατών, αφού παραμένει σταθερά στο Νο1 του YouTube και του iTunes.

Η τραγουδίστρια μίλησε για πρώτη φορά σε τηλεοπτική κάμερα μετά την ανάθεση της εκπροσώπησης και μοιράστηκε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα σχέδια για τη συνέχεια, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Πώς νιώθει;

«Είμαι πάρα – πάρα πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη, συγκινημένη, μου ήρθε κι εμένα ξαφνικό και ως δώρο. Και προσπαθώ λίγο να το αφομοιώσω και το να το συνειδητοποιήσω με μεγάλη όμως χαρά και πολύ – πολύ ενθουσιασμό», ήταν το πρώτα λόγια της Γιάννας Τερζή;

Ήταν ένα όνειρο η συμμετοχή στη Eurovision;

«Ναι από μικρή καθόμουν έβλεπα το διαγωνισμό, ανάγκαζα όλους τους φίλους μου και τους δικούς μου να δουν το διαγωνισμό μαζί μου. Είναι τεράστια η Eurovision, για μένα κι όχι μόνο, αλλά όντως είναι όνειρο που εκπληρώνεται πολύ αναπάντεχα και όμορφα.»

Πώς ήρθε η έμπνευση για το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί, το «Όνειρό Μου»;

«Ήταν πρόκληση για εμάς να γράψουμε κάτι ελληνικό και μιας και ζητήθηκε αυτό φέτος από την ΕΡΤ, καθίσαμε όλοι μαζί, γιατί συνήθως γράφουμε στα αγγλικά. Θελήσαμε να κάνουμε κάτι σαν αφιέρωμα στην Ελλάδα, γιατί και ο στίχος αναφέρεται στην Ελλάδα και ο ήχος είναι πάρα πολύ ελληνικός», είπε στην κάμερα της τηλεοπτικής εκπομπής «Φτιάξε Καφέ Να Στα Πω».

Πώς αισθάνεται για τη ζεστή υποδοχή του τραγουδιού από το ελληνικό κοινό; 

«Μέσα σε τρεις ημέρες αυτή την ανταπόκριση δεν την περίμενα. Τα παρακολουθώ κα εγώ σαν θεατής. Ψάχνω να βρω αρνητικό σχόλιο και σχεδόν δε βρίσκω. Είμαι πολύ – πολύ χαρούμενη που έχει τέτοια ανταπόκριση το κομμάτι από τόσο νωρίς, γιατί είμαστε ακόμα τρεις ημέρες που έχει κυκλοφορήσει.»

Αναφορικά με το video clip του «Όνειρό Μου», η Γιάννα Τερζή εξηγεί:

«Θα κάνουμε βίντεο κανονικά. Θα γίνει όλη η  διαδικασία κανονικότατα. Το τραγούδι έχει ήδη μία συγκεκριμένη ατμόσφαιρα από τον τρόπο που γράφτηκε, οπότε σίγουρα και στο βίντεο και στη Eurovision – καλή ώρα – θα είμαστε στο ίδιο κλίμα.»

Έχει σκεφτεί την παρουσίαση του τραγουδιού επάνω στη σκηνή της Eurovision;

«Όχι δεν το έχω σκεφτεί. Έχω πιο πολύ την ατμόσφαιρα μέσα στο μυαλό μου και τις λεπτομέρειες θα τις αφήσω στους επαγγελματίες που κάνουν το στήσιμο της σκηνής.»

Προκλήθηκε θόρυβος με τις διεργασίες για τον ελληνικό τελικό της Eurovision, ο οποίος τελικά δεν ήταν αναγκαίο να διοργανωθεί.

«Εγώ ετοιμαζόμουν κανονικά για τον τελικό και έμαθα ότι για τους λόγους που όλοι ξέρουμε, τελικά γίνεται ανάθεση ερήμην μου σχεδόν.  Θέλω κι εγώ να πω με τη σειρά μου ότι δεν έχει παιχτεί τίποτα υπόγειο, δεν έχει γίνει τίποτα από πίσω. Να το ξεκαθαρίσω αυτό», διευκρινίζει η Γιάννα Τερζή.

Τι απαντά στους άλλους δύο συμμετέχοντες που αποσύρθηκαν;

«Να πω στους άλλους δύο καλλιτέχνες ότι εμένα προσωπικά μου άρεσαν τα τραγούδια τους. Λυπάμαι για τον τρόπο που έγινε, γιατί είμαι κι εγώ καλλιτέχνης και δεν θα ήθελα να γίνει αυτό εις βάρος μου, όμως δεν φέρω καμία ευθύνη ούτε εγώ, ούτε και η δισκογραφική. Γι’ αυτά μπορώ να μιλήσω. Το τι ευθύνες έχουν οι υπόλοιποι, πρέπει να μιλήσουν οι ίδιοι», τονίζει.

Ακούστε το τραγούδι με το οποίο
θα εκπροσωπήσει η Γιάννα Τερζή την Ελλάδα στην Eurovision

Γιάννα Τερζή - Yianna Terzi - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας