Ακόμη ένα ρεκόρ προστίθεται στην εμβληματική πορεία του αξεπέραστου George Michael, σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Η επανέκδοση του αριστουργηματικού καλλιτεχνικού έργου «Listen Without Prejudice Vol.1» του αείμνηστου George Michael αναρριχήθηκε κατευθείαν στο Νο1 στα βρετανικά charts, 27 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του δίσκου, το 1990.

Ο δίσκος πούλησε πάνω από 56.000 αντίτυπα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες πωλήσεις πρώτης εβδομάδας για μία επανέκδοση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Αριθμός που ταυτίζεται με την επιτυχία της αρχικής έκδοσης, η οποία επίσης κατέκτησε αμέσως την κορυφή του βρετανικού chart των άλμπουμ, πριν προχωρήσει στην πώληση περισσότερων από οκτώ εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως.

Ο George Michael επέβλεψε προσωπικά το remastering του «Listen Without Prejudice Vol.1», το οποίο περιλαμβάνει το θρυλικό set του «MTV Unplugged» από το 1996 και το μέχρι πρότινος αδημοσίευτο τραγούδι «Fantasy» με τον Nile Rodgers.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε μετά την προβολή της ταινίας «George Michael: Freedom» στο βρετανικό «Channel 4» νωρίτερα αυτό το μήνα, φιλμ που ο ίδιος ο «The singing Greek» είχε επιμεληθεί προσωπικά πριν πεθάνει στις 25 Δεκεμβρίου 2016.

Ο David Austin, μάνατζερ του George Michael, μακροχρόνιος συνεργάτης και στενός φίλος από την παιδική ηλικία του, δήλωσε:

«Για τρία χρόνια ο George, εγώ και η πιστή του ομάδα δουλέψαμε ασταμάτητα μαζί με την εκπληκτική ομάδα μας στη Sony και μαζί δημιουργήσαμε προσεκτικά την όμορφη καμπάνια για το “Listen Without Prejudice Vol. 1 / MTV Unplugged” και την ταινία “Freedom”.

Δεν είναι μεγάλο μυστικό ότι ο George ήταν τελειομανής και δείχνει ότι ήταν πάνω από τα πάντα, από την έναρξή του μέχρι το τέλος του και είναι ευλογία και σπάνιο δώρο να καθοδηγείσαι από τέτοια μεγαλοφυΐα. Αυτό, μαζί με την εξαιρετική ομαδική δουλειά και την πολύ μεγάλη αγάπη για τον George από το κοινό, τα έκανε όλα να έρθουν μαζί. Είμαστε όλοι τόσο απίστευτα υπερήφανοι που έχουμε το No1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

Ο George Michael ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Μαζί με τον Andrew Ridgeley στους Wham! και στη συνέχεια ως σόλο καλλιτέχνης, έχει καταγράψει πωλήσεις άνω των 115 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα:
Το «Listen Without Prejudice Vol 1 / MTV Unplugged»
του George Michael κυκλοφορεί

George Michael - Listen Without Prejudice - MTV Unplugged (cover) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας