Μπορεί το Android να διαθέτει μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών που καλύπτουν κάθε γούστο και απαίτηση, αυτό που δυσκολεύει όμως κάποιες φορές τα πράγματα κατά την χρήση αυτών είναι ταυτόχρονα και το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό των smartphone τελευταίας γενιάς: Οι μεγάλες οθόνες των συσκευών, οι οποίες χρησιμοποιούν την αφή για την αλληλεπίδραση με τον χρήστη, κάτι όχι ιδιαίτερα βολικό για τον εκάστοτε gamer. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και ο Ryan French, ο οποίος δημιούργησε το GameKlip μέσω του οποίου μπορεί να γίνει σύνδεση ενός κανονικού Playstation 3 controller πάνω σε μια Android συσκευή και να χρησιμοποιηθεί αυτό για τις ανάγκες του video gaming!

To GameKlip δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα πλαστικό κλιπ πάνω στο οποίο «κάθεται» το κινητό και συνδεέται με ένα Dualshock 3 ή Six-Axis χειριστήριο του Playstation 3 της Sony. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατασκευαστή του, η νέα αυτή δημιουργία λειτουργεί άψογα με το Samsung Galaxy S3 του, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου επιπρόσθετου software ή ρύθμισης. Εντούτοις, αν αυτό δεν γίνει εφικτό, το «ταίριασμα» του smartphone με το χειριστήριο μπορεί να γίνει και με χρήση μιας εξειδικευμένης εφαρμογής που είναι διαθέσιμη μέσω του Google Play Store, της «Sixaxis Controller».

Επί του παρόντος, είναι διαθέσιμες εκδόσεις του GameKlip για τις περισσότερες συσκευές της σειράς Galaxy της Samsung αλλά και για κάποια τηλέφωνα της HTC, αλλά ο French αναφέρει πως μπορεί να δημιουργήσει μοντέλα και για άλλες συσκευές κατά παραγγελία. Παράλληλα, σκοπεύει να παρουσιάσει εκδόσεις αυτού και για tablet συσκευές αλλά και χειριστήρια του Xbox 360.

Το GameKlip διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του κατασκευαστή του σε ασύρματες και ενσύρματες εκδόσεις προς 15 και 23 δολάρια αντίστοιχα.

Πηγή: myphone.gr

Αφήστε το σχόλιό σας