Ότι και να πούμε είναι λίγο… Αυτή η σειρά όσο πάει και γίνεται ακόμα πιο διεστραμμένη και τρελή! Πέμπτος κύκλος κι ο ένας θάνατος διαδέχεται τον άλλον. Πάμε να κάνουμε μαζί μία σύνοψη στο 10ο επεισόδιο.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω;

Έχουμε επιστροφή του Βάρυς, των Ντοθράκι αλλά και του The Mountain λίγο έως πολύ αλλαγμένο. Οι δύο τελευταίοι θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην 6η σεζόν, οι Ντοθράκι στην πολιορκία του Μηρήν με την Καλίσι κι ο δε «Βουνό» θα σφάξει μερικούς παραπάνω από όσους φανταζόμαστε…

Αγνοείτε η τύχη του Μικροδάχτυλου και της οικογενείας Ταιρέλ.  Θα τους δούμε μαζεμένους μαζί με τους Γκρέιτζου και τα παιδιά του δάσους σε ένα χρόνο από τώρα!

Θα αρχίσω όμως από τέλος… Spoiler alert…

Jon Snow / Game Of Thrones
Jon Snow / Game Of Thrones

Ποιος πίστευε ότι θα πέθανε ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες, ο Jon Snow? Δεν το περίμενα κι ειδικά με αυτό τον τρόπο, τον τρόπο του προδότη και με πολλαπλές μαχαιριές στην καρδιά και την χαριστική από τον μικρό Olly… Ίσως όμως παίξει ρόλο η Μελισάντρα σε αυτό στον επόμενο κύκλο, γιατί άφησε τον Στάνις και γύρισε στο Τείχος, καθώς αυτός έχασε την μάχη και σφαγιάστηκαν όλοι του οι άντρες από τους Μπόλτον.

Κι ο Στάνις είναι ένας αμφίδρομος χαρακτήρας. Πληγωμένος και καθισμένος σε ένα δέντρο, πετυχαίνει την Μπρίεν που ορκίζεται στο όνομα του αδερφού του, Ρένλι, που ήταν γι αυτήν ο μοναδικός βασιλιάς, να τον σκοτώσει. Εκεί που πάει να γίνει το κακό, αμέσως αλλάζει το πλάνο… Οπότε, μάλλον θα δούμε λίγο ακόμα Στάννις και στην 6η σεζόν! Επίσης η γυναίκα του μας άφησε χρόνους, αφού δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος του ότι άφησε να καεί ζωντανή η κόρη της…

Η Άρυα τυφλώνεται (?) επειδή άλλαξε πρόσωπο και σκότωσε το πρώτο άτομο που ήταν στη λίστα της τον Μέριν Τραντ, φονιά του δάσκαλου χορού-σπαθιού της, Σίλιο Φορέλ κι αυτό δεν άρεσε στον Πολυπρόσωπο Θεό και συνεπώς δεν υπάκουσε στις εντολές του.

Η αγαπημένη αλλά και παράλληλα μισητή σε όλους, Σέρσει, ξεφτιλίζεται δημόσια αφού έχει εξομολογηθεί τις αμαρτίες της στους Υψηλούς Σπουργίτες, σε όλο το Kings Landing, κάτι που εμένα με χαροποίησε αλλά αυτό δεν είναι τίποτα… Η οργή της από εδώ και πέρα δεν θα έχει όρια… Δεν θα έχει όρια γιατί η Ελάρια Σαντ, δολοφόνησε την μοναχοκόρη της, Μυρσέλα. Η άτυχη μικρή Λάνιστερ, πέθανε στην αγκαλιά του πατέρα της Τζέιμι, καθώς γυρνούσαν από το Ντορν στο Kings Landing και της εξομολογούταν ότι είναι αυτός ο πατέρας αντί ο θείος της…

Συνεργασία -επιτέλους- του Θίον και της Σάνσα που κατέληξε σε θάνατο της ζηλιάρας ερωμένης του Ράμσει, πέφτοντας από το μπαλκόνι και συνθλίβοντας το κεφάλι της. Επιτέλους ο Θίον κατάλαβε ότι πρέπει να την βοηθήσει και να ξεφύγουν από τον ψυχοπαθή Ράμσει.

Ο Τύριον, ο Γκρειγουορμ κι η Μισάντει αναλαμβάνουν την διοίκηση του Μηρήν, καθώς ο Μόρμοντ μαζί με τον Ντάριο Ναχάρις, πηγαίνουν να βρουν την Καλίσι που έχει ταξιδέψει αρκετά μακριά στην πλάτη του μεγαλύτερου δράκου της, Ντρόγκον.

Τέλος αφήνω τον γλυκό Σαμ, που κατάλαβε επιτέλους τι θέλει να κάνει και μαζεύει τα πράγματά του, μαζί με την Γκίλι αλλά και τον μικρό Σαμ και πηγαίνουν στην Ακρόπολη-Citadel ώστε να γίνει Μέιστερ. Παίρνει την συγκατάθεση του αδικοχαμένου Τζον Σνόου με την προϋπόθεση ότι θα γυρίσει για να τον βοηθήσει όταν έρθει ο καιρός κι εμφανιστούν οι White Walkers!

Μας έπεσαν που μας έπεσαν τα μαλλιά, ποιος περιμένει έναν χρόνο;

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας