Τη σκηνή με το Βαγγέλη Γερμανό θα μοιραστούν οι Gadjo Dilo, βάζοντας swing πινελιές σε δικά του τραγούδια.

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing, Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60.

Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec».

Επί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα «ελληνικό» στοιχείο, αναβιώνοντας μία άλλη εποχή και παρασύροντας έτσι το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους. Δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz-standards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του «Manouche De Grec Vol II» το Δεκέμβριο του 2016.

Μέσα στα τραγούδια του δίσκου και μια συνεργασία έκπληξη με τον Tonino Carotone στην διασκευή του τραγουδιού «Που ‘Σαι Θανάση».

Το Σάββατο 22 και 29 Απριλίου στο «Σταυρό του Νότου Plus», οι Gadjo Dilo θα μοιραστούν για πρώτη φορά τη σκηνή με τον Βαγγέλη Γερμανό και θα βάλουν την δική τους swing «πινελιά» σε αγαπημένα τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη.

 

Αφήστε το σχόλιό σας