Το «The Far Field» είναι ίσως ένας από τους πιο καινοτόμους ηχητικά δίσκους των Future Islands.

Οι Future Islands, η δημοφιλής κι επιτυχημένη μπάντα από τη Βαλτιμόρη, με σχεδόν 10 χρόνια πορείας, κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «The Far Field».

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά, τρία χρόνια μετά το «Singles», το οποίο έφτασε στο Τop 40 σε Αμερική και Αγγλία.

Ξεκίνησαν να το ηχογραφούν τον Ιανουάριο του 2016, ενώ λίγους μήνες αργότερα βρέθηκαν στο Λος Άντζελες για να ηχογραφήσουν μαζί με τον βραβευμένο με Grammy John Congleton στο θρυλικό Sunset Sound, όπου έχουν «γράψει» ιερά τέρατα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως ο Prince, ο John Lennon, ο Jim Morrison, Whitney Houston, Paul Mcartney και πολλοί άλλοι.

Είναι ίσως ένας από τους πιο καινοτόμους ηχητικά δίσκους των Future Islands, καθώς μεταξύ άλλων εντάσσουν για πρώτη φορά live drums.

Δεν είναι όμως λίγες οι διθυραμβικές κριτικές που εισέπραξε το άλμπουμ μόλις κυκλοφόρησε από μεγάλα μέσα όπως το Rolling Stone, οι Αγγλικοί Times, το NME κ.ά.

Οι Future Islands είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και στην Ελλάδα, αφού έχουν παίξει τρεις φορές στην Αθήνα, με πιο πρόσφατη αυτή τον Οκτώβριο του 2014 στο «Gagarin205».

Το «The Far Field» κυκλοφορεί σε CD και LP από τη Feelgood Records.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

1. Aladdin
2. Time on Her Side
3. Ran
4. Beauty of the Road
5. Cave
6. Through the Roses
7. North Star
8. Ancient Water
9. Candles
10. Day Glow Fire
11. Shadows
12. Black Rose

Το εξώφυλλο του «The Far Field»:

Future Islands - The Far Field (cover)

 

Αφήστε το σχόλιό σας