Οι Freaky Fortune είναι ένα νέο πολλά υποσχόμενο dance project που αποτελείται από τον Νικόλα Ραπτάκη και τον Θεόφιλο Πουζμπούρη. Οι Freaky Fortune σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2011 και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν να συνθέτουν τα δικά τους κομμάτια σε pop και dance ρυθμούς και να κάνουν διασκευές σε διεθνής επιτυχίες. Οι διασκευές γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο προσωπικό τους κανάλι στο YouTube με αποκορύφωμα τη διασκευή του τραγουδιού “Part of me” της Katy Perry με το οποίο και κέρδισαν στον πολύ αμερικάνικο διαγωνισμό του πασίγνωστου blogger Perez Hilton. Το πρώτο τους digital single με τίτλο «Our Destiny» σε στίχους και μουσική των ιδίων κυκλοφορεί από την Universal Music.

Εμείς ως  Hit-Channel.com κλέψαμε λίγο απο τον αρκετό πιεσμένο χρόνο τους και τους ρωτήσαμε για το ξεκίνημα,για τα νέα τους σχέδια και πόλλα αλλα.Δείτε παρακάτω οσα μας είπαν.
Συνέντευξη: Αγγελική Πίνα-Κολάγκη
Καταρχάς πρίν πούμε οτιδήποτε πείτε μας για την πορεία σας στην μουσική ο καθένας ξεχωριστά και την κατάληξη σας ως Freaky Fortune.
 Νικόλας : Από την εφηβεία μου ήμουν σε συγκροτήματα ως ο βασικός τραγουδιστής. Έχω κάνει πολλά χρόνια κλασσική κιθάρα και συνεχίζω και σήμερα τη φωνητική και τα θεωρητικά. Ήξερα ανέκαθεν ότι γουστάρω τη μουσική και το τραγούδι και πως αυτό είναι που θέλω να κάνω στη ζωή μου.

Θεόφιλος : Εγώ σπουδάζω από πολύ μικρός μουσική(κιθάρα,πιάνο,θεωρίες) και έχω υπάρξει σε διάφορα συγκροτήματα κυρίως πιο ροκ. Οι Freaky Fortune δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2011.Είχα ήδη κάποια κομμάτια στα σκαριά για ένα νέο Project που είχα στο μυαλό μου, είδα ένα video του Νίκου τυχαία στο YouTube του έκανα αμέσως την πρόταση για συνεργασία μέσω facebook . Έτσι , Βρεθήκαμε και ο Νίκος άκουσε τα κομμάτια και δέχτηκε αμέσως .

 

Εσένα Νικόλα σε γνωρίζουμε και απο πιο πρίν απο τους Pale Face’s.Γιατί διαλυθήκατε με τα παιδιά;

Νικόλας : Ναι ήμουν ο lead singer των “Pale Faces” αλλά πριν από ένα χρόνο αποφάσισα να αποχωρήσω εγώ από το συγκρότημα για προσωπικούς μου λόγους. Με τα παιδιά έχουμε ακόμα πολύ καλές σχέσεις.

 

Τι χρειάζεται να κάνει κάποιος γιανα επιτύχει στο συγκεκριμένο χώρο;

 Αν  κρίνουμε από τη μέχρι τώρα δική μας πορεία , σίγουρα χρειάζεται ταλέντο υπομονή , πολύ σκληρή δουλειά , τεράστια αγάπη για αυτό και “γερά” μυαλά.

 

Ποιά είναι η αποψή σας για την Dance μουσική σκηνή στην Ελλάδα;
 Θεόφιλος : Η dance σκηνή στη χώρα μας είναι από τις αναπτυσσόμενες σκηνές αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα και πολλοί καλοί τραγουδιστές-παραγωγοί και συνθέτες στο είδος και φαίνεται από τα κομμάτια που βγαίνουν και την μεγάλη τους επιτυχία.
Πως πήγε το πρώτο σας κομμάτι;
To πρώτο μας κομμάτι κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι από την Universal Music με τίτλο “Our Destiny” . Πήγε πολύ καλά για ένα μέχρι τώρα άγνωστο project και ακόμα ανεβαίνει στις προτιμήσεις των ραδιοφώνων και του κόσμου .
Έχετε ένα πολύ δυνατό κοινό που σας υποστηρίζει και σας πιστεύει.έχετε σκεφτεί για κάποιο άλμπουμ.
Το αρχικό μας πλάνο είναι να κυκλοφορήσουμε κάποια digital singles. Σίγουρα θέλουμε να κυκλοφορήσουμε κάποια στιγμή πιο ολοκληρωμένο δικό μας υλικό αλλά ίσως είναι ακόμα λίγο νωρίς αφού έχουμε μέχρι τωρα βγάλει το πρώτο μας single.
Είμαστε στην εποχή του internet. Πως το βλέπετε το internet μιας και είστε από τη γενιά  που κατά κάποιο τρόπο ξεκινήσατε παράλληλα με τη τεχνολογιά;
 Νικόλας : Για την ακρίβεια ξεκινήσαμε από την τεχνολογία , το YouTube και τα social media.Αρχίσαμε να κάνουμε cover πολύ γνωστών κομματιών με αποτέλεσμα λίγο καιρό μετά να λάβουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό στο site του Perez Hilton  με ένα cover μας για το “Part of me” της Katy Perry , όπου βγήκαμε και πρώτοι.Κάπου εκεί έγιναν κάποιες προτάσεις και λίγο αργότερα πέσανε και οι υπογραφές.
Μπήκατε ξαφνικά στο χώρο της μουσικής. Σας άλλαξε αυτη η γρήγορη αναγνωρισιμότητα;
Σε καμιά περίπτωση δε μας έχει αλλάξει η αναγνωρισιμότητα. Όποιος πιστεύει στον εαυτό του και στους συνεργάτες του δεν έχει κανένα λόγο να την ψωνίσει γιατί το ψώνιο κρύβει ανασφάλεια και εμείς δεν έχουμε από αυτό .
Γενικά ποιες ειναι οι μουσικές σας επιροές;

 Θεόφιλος : Έχω ακούσει και συνεχίζω να ακούω πάρα πολλα και διαφορετικά είδη μουσικής γιατί αυτό με βοηθάει να έχω μία σφαιρική άποψη και κυρίως με βοηθάει στις γνώσεις μου και στον τρόπο που γράφω. Δηλαδή μπορεί να επηρεαστώ από ένα αγαπημένο μου ποπ ροκ συγκρότημα (π.χ. Coldplay ) μέχρι και από πολύ mainstream σύγχρονους παραγωγούς όπως ο Dr. Luke και ο Red One.

Νικόλας : Το ίδιο ισχύει και για μένα ακριβώς.Επειδή αυτή τη στιγμή γράφουμε dance δεν πρέπει να σημαίνει πως ακουμε μόνο αυτό το είδος. Εγώ προσωπικά μπορώ το ίδιο να αγαπήσω για τις φωνές τους τόσο τον Freddy Mercury(Queen) και τον Matt Bellamy (Muse) όσο και την Jessie J και την Christina Aguilera γιατί όλοι αυτοί μοιράζονται το πάθος τους και το ταλέντο τους σε αυτό που κάνουν.

 

Σιγά σιγά φτάνετε στο τέλος μιας υπέροχης καλοκαιρινής συνεργασίας. Thalassa People’s Stage με Γιώργο Μαζωνάκη και Ελένη Φουρέιρα. Πως έγινε αυτή η συνεργασία;

Θεόφιλος : Είμαστε πάρα πολλοί χαρούμενοι που προέκυψε αυτή η συνεργασία με τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Ελένη Φουρέιρα.Είναι η πρώτη μας συνεργασία και η πρώτη μας ουσιαστικά εμφάνιση σε μεγάλο μαγαζί της Αθήνας. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που μας εμπιστεύτηκαν για τη δουλειά μας τόσο μεγάλα ονόματα και αυτό μας βοηθάει στο να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά.

 

Τώρα που φτάνετε στο τέλος τη γεύση σας άφησε;

 Νικόλας : Ακριβώς επειδή ήταν η πρώτη μας τόσο μεγάλη συνεργασία μας αφήνει μία γεύση χαράς και ανακούφισης για το ότι είδαμε πως πραγματικά άρεσε αυτό που κάναμε live επι σκηνής και μία γεύση ανυπομονησίας για να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα.

 

Θυμάστε την πρώτη φορά που τραγούδησατε μπροστά σε κοινό κρατώντας μικρόφωνο; Πώς νιώθατε;

Θεόφιλος : Η πρώτη μου φορά σε σκηνή ήταν με ένα παλιό μου συγκρότημα όπου έπαιζα κιθάρα. Θυμάμαι πως είχα πολύ άγχος αλλά ήμουν και πάρα πολύ ενθουσιασμένος σαν να ένιωθα πως ανήκω εκεί.

Νικόλας : Εμένα αν δεν κάνω λάθος η πρώτη μου φορά ήταν καταστροφική. Θυμάμαι ήταν στο γυμνάσιο και δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη από το άγχος , απλά μουρμούριζα τους στίχους και έτρεμα .

 

Οι τραγουδιστές της γενιάς σας ή και της νεότερης ξεκινούν έχοντας στο μυαλό τους περισσότερο μια διεθνή καριέρα. Σκέφτεστε  κι εσείς έτσι;

 Το να φύγουμε στο εξωτερικό και να προσπαθήσουμε και εκεί μουσικά είναι ένα κοινό μας όνειρο το οποίο ελπίζουμε πως προσπαθήσουμε και θα καταφέρουμε κάποια στιγμή.

 

 

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος ξένος καλλιτέχνης, που τον θαυμάζετε, σας ζητά να του στείλετε δίσκους με ελληνική μουσική, με ό,τι ακούγεται εδώ στη χώρα μας, τι μουσική θα του στέλνατε;
Αν υποθέσουμε πως θα του στείλουμε σύγχρονη μουσική και ότι παίζεται τώρα , Σίγουρα θα του στέλναμε διάφορα ήδη για να έχει μία σφαιρική άποψη όπως διάφορα κομμάτια από Stan , Claydee , Demy κλπ. Μέχρι Νατάσσα Μποφίλιου , Ελεονώρα Ζουγανέλη και Πάνο Μουζουράκη
Αν ο ίδιος καλλιτέχνης ερχόταν πρώτη φορά στη χώρα μας, φιλοξενούμενός σας, σε ποια μαγαζιά θα τον πηγαίνατε;

 Ίσως κάπου λίγο ήρεμα ή σε πιο εναλλακτικά στέκια της πόλης. Κάπου όπως τα Εξάρχεια , το Κολωνάκι ή την  πλατεία Καρύτση.

 

Οταν διαβάζετε κριτικές για τη δουλειά σας, πώς αισθάνεστε;

Νικόλας : Ευτυχώς μέχρι τώρα ότι έχει γραφτεί σε site blogs και περιοδικά είναι θετικό . Σίγουρα έχουμε ακούσει και δει άσχημα σχόλια όπως στο YouTube αλλά σε καμία περίπτωση δε μας επηρεάζει στο πως θα κάνουμε τη δουλειά μας.

Θεόφιλος : Η κριτική για εμάς υπάρχει μόνο για να μας κάνει καλύτερους είτε είναι θετική είτε αρνητική.

 

Υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που σας αρέσουν; Υπάρχουν μέρη που δεν τα αντέχετε; 
Θεόφιλος : Για μένα πάντα πρώτος και κυρίως παράγοντας όταν πάω κάπου είναι η παρέα. Όταν η παρέα είναι καλή το τελευταίο που κοιτάζω είναι το μέρος.

Νικόλας : Εγώ από μικρός ήμουν ερωτευμένος με το κέντρο και συνήθως προτιμώ μία ήρεμη βόλτα με τα πόδια στο πλακόστρωτο στην Ερμού με τους φίλους μου ή ένα cocktail  σε κάποιο επίσης χαλαρό στέκι στην πλατεία Καρ;yτση.

Τώρα τι να περιμένουμε απο εσάς;
Αυτό τον καιρό συζητάμε κάποια πράγματα για εμφανίσεις για το χειμώνα και σίγουρα στα άμεσα σχέδια μας είναι και ένα επόμενο δικό μας κομμάτι.
Μια ευχή για τους αναγνώστες μας;

Η ευχή μας για τους αναγνώστες του Hit Channel είναι έχουν πάντα υγεία και να μη χάνουν τη θετικότητα την ενέργεια και το πάθος τους για αυτό που αγαπάνε και θέλουν πραγματικά να κάνουν :)))))

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιό σας