Η Φωτεινή Βελεσιώτου φέρνει «Το Βαλς Του Απρίλη», το πρώτο απόσπασμα από την επερχόμενη ζωντανά ηχογραφημένη δουλειά της.

«Τα Διαλεγμένα», η συναυλία που έδωσε η Φωτεινή Βελεσιώτου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί δισκογραφικά λίαν συντόμως.

Τα άστρα δεν έχουν ηλικία. Στέκουν ψηλά στον ουρανό και ως αυτόφωτα που είναι, εκπέμπουν αβίαστα τη λάμψη τους σε ολόκληρο το σύμπαν. Το ίδιο συμβαίνει με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, μία ερμηνεύτρια που δε χρειάζεται το φως κανενός για να λάμψει στα δικά σου τα μάτια. Αρκεί μόνο να την ακούσεις και τότε θα καταλάβεις το βάθος της ψυχής της, τότε η απερίγραπτα αισθαντική χροιά της θα προκαλέσει την ανάταση και της δικής σου ψυχής.

Δωρική και απίστευτα σεμνή, η Φωτεινή Βελεσιώτου διανύει μία συνειδητά επιλεγμένη πορεία στη μουσική με μόνο πλοηγό τα αληθινά τραγούδια.

Την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της με γενικό τίτλο «Είδα Του Τρελού Τα Κλάματα» έκαναν πράξη οι συνταρακτικές συνθέσεις του Μίνου Μάτσα και οι θεσπέσιοι στίχοι της Ελένης Φωτάκη.

Με συνοδεία τα νέα τραγούδια της, η ερμηνεύτρια τραγούδησε ζωντανά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ένα από τα πρώτα βράδια του προηγουμένου Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από πλήθος καλλιτεχνών και τραγουδοποιών: Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Παντελής Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Μίνως Μάτσας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης και Σταύρος Σιόλας.

Μία βραδιά που ηχογραφήθηκε και αναμένεται να έρθει στα χέρια μας σε ένα μοναδικό live δίσκο με ονομασία «Τα Διαλεγμένα». Το πρώτο απόσπασμα από τα διαλεγμένα της Τεχνόπολης είναι «Το Βαλς Του Απρίλη», ένα τραγούδι σε σύνθεση Λάζαρου Σαμαρά και στίχους Σοφίας Καραχάλιου, το οποίο ερμήνευσε πρώτη η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Επιπλέον, την Πέμπτη 14 Ιουλίου η καλλιτέχνιδα θα πραγματοποιήσει μία ξεχωριστή συναυλία στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη που θα φέρει στον ίδιο χώρο σύγχρονες και παραδοσιακές μουσικές από τις όχθες της Μεσογείου. Συνταξιδιώτες της Φωτεινής Βελεσιώτου θα είναι ο Ψαραντώνης, ο Θανάσης Γκαϊφυλλιάς, ο Αργύρης Μπακιρτζής και ο Haig Yazdjian.

Ο ζωντανά ηχογραφημένος δίσκος της Φωτεινής Βελεσιώτου, «Τα Διαλεγμένα», κυκλοφορεί στις 17 Ιουνίου από τη Minos EMI.

Φωτεινή Βελεσιώτου – «Το Βαλς Του Απρίλη» (Στίχοι – Stixoi – Lyrics)

(Verse)
Αγκαλιές ήρθαν σαν μήνες
Άλλες για να με ζεστάνουν
Κι άλλες ήρθαν σαν το Μάρτη
Άνω – κάτω να με κάνουν

Άνθρωποι, κορμιά σαν δέντρα
Είχαν μέσα μου ριζώσει
Άλλοι είχαν ανθίσει
Άλλοι είχαν μαραζώσει

(Chorus)
Μα εγώ ζητούσα ένα
Τον Απρίλη μου τον ψεύτη
Και τα λόγια που με δέναν
Της καρδούλας μου τον κλέφτη

Μα εγώ ζητούσα ένα
Τον Απρίλη μου τον ψεύτη
Και τα λόγια που με δέναν
Της καρδούλας μου τον κλέφτη

(Verse)
Άλλοι μέσα στο Δεκέμβρη
Μου ζητούσανε να γιάνω
Τις ψυχές τις παγωμένες
Κι έτσι μόνιμα να χάνω

Τα λουλούδια που μυρίζουν
Άλλοι για να με γλυκάνουν
Στου Ιούλη τα νυχτέρια
Τα φεγγάρια μου να φτάνουν

(Chorus)
Μα εγώ ζητούσα ένα
Τον Απρίλη μου τον ψεύτη
Και τα λόγια που με δέναν
Της καρδούλας μου τον κλέφτη

Μα εγώ ζητούσα ένα
Τον Απρίλη μου τον ψεύτη
Και τα λόγια που με δέναν
Της καρδούλας μου τον κλέφτη

Αφήστε το σχόλιό σας