Πώς διαμορφώνεται το διεθνές Airplay Chart;

11

Αυτές είναι οι 20 μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες της εβδομάδας στο ξένο ρεπερτόριο.

Οι Portugal. The Man έχουν καταφέρει αυτό που δεν περίμενε κανείς.

Η εναλλακτική ροκ μπάντα που προέρχεται από την παγωμένη Αλάσκα συμπληρώνει οχτώ συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του διεθνούς Airplay Chart, ήτοι δύο ολόκληρους μήνες, με το «Feel It Still» που κέρδισε τον τίτλο της «Καλύτερης Pop Ερμηνείας από Ντουέτο / Γκρουπ» στα εξηκοστά Βραβεία Grammy.

Το πρωτότυπο όνομα του συγκροτήματος, που διαθέτει τη Νο1 ξένη επιτυχία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, έχει βασιστεί στη φιλοσοφία του David Bowie για τη φήμη και είναι απολύτως τυχαίο αλλά και συμβολικό.

Η Πορτογολία είναι η πρώτη χώρα που ήρθε στο μυαλό του κεντρικού τραγουδιστή τους, John Gourley, επειδή «μία χώρα είναι ένα γκρουπ ανθρώπων» και το «the man» δηλώνει ότι είναι μόνο ένα άτομο, οποιοδήποτε από την μπάντα. Ωστόσο, «Portugal. The Man» επρόκειτο να είναι ο τίτλος ενός βιβλίου που σχεδιάζεται να γράψει ο Gourley για τον πατέρα του και τις περιπέτειες του.

Νέες είσοδοι

Μία νέα είσοδος καταγράφεται στο διεθνές Airplay Chart της εβδομάδας αυτής.

Μετά την ιστορική επιτυχία του «Despacito», ο Luis Fonsi κέρδισε το στοίχημα με τη συνεργασία του με την Demi Lovato στο «Échame La Culpa», το video clip της οποίας έχει ξεπεράσει Το 1,4 δισεκατομμύριο προβολών στο YouTube.

Αυτή είναι η δεύτερη εβδομάδα που το «Échame La Culpa» εμφανίζεται στην κορυφαία εικοσάδα, όμως η παρουσία του στα ελληνικά ραδιόφωνα είναι έντονη όλον αυτόν τον καιρό.

Την ίδια στιγμή, οι δύο καλλιτέχνες έχουν κυκλοφορήσει τα νέα τραγούδια τους. Ο Luis Fonsi συναντά τη Stefflon Don στο «Calypso» και η Demi Lovato, μετά από τις συνεργασίες με την Christina Aguilera στο «Fall In Line» και με τους Clean Bandit στο «Solo», κυκλοφόρησε το δικό της «Sober».

 

Δείτε το Top 20 του Διεθνούς Airplay Chart στην επόμενη σελίδα.

Αφήστε το σχόλιό σας