Τη μάχη που δίνει με τον ιό του HIV μοιράστηκε η Conchita, ύστερα από τον εκβιασμό που δέχθηκε ότι θα αποκαλυπτόταν το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

H Conchita Wurst, που είχε κερδίσει το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2014, εξομολογήθηκε ότι έχει διαγνωστεί με τον ιό HIV.

Η Αυστριακή τραγουδίστρια, που κατέκτησε τον πρώτη θέση στη Eurovision με το «Rise Like A Phoenix», αποκάλυψε πως ο εκβιασμός από έναν πρώην σύντροφο την ώθησε να ανοιχτεί δημόσια για τη μάχη με τον ιό.

«Είμαι θετική στον HIV για πολλά χρόνια. Αυτό είναι πραγματικά άσχετο με το κοινό, αλλά ένας πρώην σύντροφος απειλεί να δημοσιοποιήσει αυτές τις προσωπικές πληροφορίες και δε θα δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να με φοβίσει ή να επηρεάσει τη ζωή μου », έγραψε στο Instagram.

Και ενώ η αρχική ανάρτηση ήταν στα γερμανικά, η Conchita πραγματοποίησε μία δήλωση και στα αγγλικά.

«Από τότε που έλαβα τη διάγνωση, έχω υποβληθεί σε ιατρική περίθαλψη και για πολλά χρόνια χωρίς διακοπή έχω βρεθεί κάτω από το όριο ανίχνευσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μεταδώσω τον ιό», εξήγησε.

«Μέχρι τώρα, δεν ήθελα να μοιραστώ δημοσίως με αυτές τις πληροφορίες για πολλούς λόγους, μόνο δύο από τους οποίους θα αναφέρω: Πρώτα απ’ όλα για την οικογένειά μου, που γνωρίζει τα πάντα και με βοηθά από την πρώτη ημέρα. Θα τους γλιτώσω ευχαρίστως από την προσοχή που συνδέεται με την κατάσταση HIV του γιου τους, του εγγονιού και του αδελφού τους», συνέχισε.

«Ομοίως, οι φίλοι μου το γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό και ασχολούνται με αυτό με αμεροληψία, που θα ήθελα να το ευχηθώ σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Δεύτερον, πρόκειται για πληροφορίες που, κατά τη γνώμη μου, σχετίζονται σχεδόν αποκλειστικά με εκείνους με τους οποίους η σεξουαλική επαφή θα ήταν επιλογή», τόνισε.

Η Conchita Wurt, γεννημένη ως Thomas Neuwirth, υπήρξε από καιρό υποστηρίκτρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και προκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να της μιλήσει κατά τη διάρκεια μίας εμφάνισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφήστε το σχόλιό σας