Ένα κορυφαίο συγκρότημα, ένας ιστορικός χώρος, μία συναυλία ορόσημο. Οι Foo Fighters «άλωσαν» το Ηρώδειο.

Στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του «PBS», «Landmarks Live in Concert», οι Foo Fighters πραγματοποίησαν μία ιστορική συναυλία στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τον προηγούμενο Ιούλιο, μπροστά στο εκστασιασμένο ελληνικό πλήθος, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «The Pretender», ο Dave Grohl φώναξε στο κοινό: «Σας αρέσει το rock’n’roll; Θέλετε να rock’n’roll;» Αργότερα, παρακίνησε το πλήθος να χορέψει, φωνάζοντας ξανά: «Το κάνω για εσάς», πριν αρχίσει να παίζει μουσική μαζί με τον κιθαρίστα Chris Shiflett.

Η ιστορική σημασίας συνάντηση της rock μπάντας και του πραγματικού… αρχαίου rock βιντεοσκοπήθηκε και θα προβληθεί τηλεοπτικά στις 10 Νοεμβρίου, ως μέρος της παγκοσμίου φήμης σειράς ντοκιμαντέρ του «PBS», «Landmarks Live In Concert» από όπου έχουν παρελάσει οι μεγαλύτεροι super stars του πλανήτη με εμφανίσεις σε μνημειώδεις τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για την πρώτη rock συναυλία που έλαβε χώρα στο θρυλικό οικοδόμημα του Ηρωδείου. Το επεισόδιο θα περιλαμβάνει επίσης την ξενάγηση του συγκροτήματος στην Αθήνα και τη συνομιλία με τον παρουσιαστή της σειράς ντοκιμαντέρ, τον ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith.

Ο Chad Smith δήλωσε στο «Rolling Stone» εν όψει της εκπομπής: «Μας δόθηκε αυτή η εξαιρετική ευκαιρία να περάσουμε μία εβδομάδα σε μία πόλη που έχει ηλικία άνω των 3.400 ετών, τη γενέτειρα της δημοκρατίας, του θεάτρου και της φιλοσοφίας. Η σημασία του να επιτραπεί η διοργάνωση μίας μεγάλης rock συναυλίας σε ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στον κόσμο (όχι μόνο της Ελλάδας) δε χάθηκε σε κανέναν από εμάς. Ήμασταν όλοι ταπεινοί και νιώθαμε την τιμή.»

«Πάντα ήθελα να δουλέψω με τους Foo Fighters και να διοργανώσω μία συναυλία στην Ελλάδα», είχε τονίσει ο δημιουργός της εκπομπής, ο Daniel E Catullo.

«Είναι μεγάλη στιγμή για εμένα να πραγματοποιήσω και τις δύο μου επιθυμίες ταυτόχρονα, στο ίδιο επεισόδιο. Όταν οραματίστηκα για πρώτη φορά τη σειρά, αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου, ένα θρυλικό συγκρότημα να παίζει σε ένα θρυλικό συναυλιακό χώρο. Είχαμε μερικά καταπληκτικά shows μέχρι τώρα, αλλά αυτή η συναυλία στην Αθήνα ανεβάζει τα standards μας σε ανώτερο επίπεδα», ολοκλήρωσε.

Δείτε επίσης: Τα πρώτα αδημοσίευτα πλάνα
από την ιστορική συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο

Foo Fighters - Acropolis concert - Greece - Ηρώδειο - Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας