Ο Luis Fonsi και ο Daddy Yankee αποκαλύπτουν πώς γεννήθηκε η μεγαλύτερη ξένη επιτυχία του 2017, το «Despacito» και πώς προέκυψε η προσθήκη του Justin Bieber στο remix.

Το «Despacito» εξακολουθεί να είναι μουσικό φαινόμενο: Κατέρριψε κάθε επίδοση στο YouTube, διένυσε τον αριθμό – ρεκόρ 16 εβδομάδων στην κορυφή του «Billboard Hot 100» και είναι υποψήφιο για τρία Βραβεία Grammy.

Αλλά πώς ακριβώς αυτό το τραγούδι των Luis Fonsi και Daddy Yankee κατάφερε να σπείρει τον ενθουσιασμό; Το «Billboard» μίλησε με το δίδυμο από το Πουέρτο Ρικό για να μάθει πώς ήρθε στη ζωή το «Despacito» και πώς ενεπλάκη ο Justin Bieber.

Ο Luis Fonsi εξηγεί ότι η ιδέα για το τραγούδι γεννήθηκε ένα πρωί από την ίδια τη λέξη «despacito», που σημαίνει «αργά», χωρίζοντας τις συλλαβές του.

«Οι πρώτοι στίχοι που ήρθαν στο κεφάλι μου ήταν: “Despacito, Vamo’ a hacerlo en una playa en Puerto Rico”», λέει. «Μου άρεσε η ομοιοκαταληξία μεταξύ των “despacito”, “Πουέρτο Ρίκο”, “Ay, Bendito!”… Θα κατέληγε σε ένα πολύ σημαντικό τραγούδι για το Πουέρτο Ρίκο.»

Ισοπεδώθηκε από τον τυφώνα η τοποθεσία
όπου γυρίστηκε το «Despacito»

Σε εκείνο το σημείο, ο Luis Fonsi φώναξε τον Daddy Yankee, τον οποίο περιγράφει ως «σχεδόν τον καλύτερο άνθρωπο στο είδος».

Ο Yankee μοιράζεται ότι πήγε στη συνέχεια στο στούντιο και άρχισε το freestyle. «Κάθε φορά που κάνω μουσική σκέφτομαι τον πατέρα μου να παίζει bongos στο σαλόνι, επειδή για κάποιο  έχω αυτές τις επιθέσεις, τα κρουστά επιτίθενται στο κεφάλι μου. Αυτή η ενέργεια, αυτή η φωτιά.»

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο προστέθηκε ο popstar Justin Bieber στο remix του «Despacito», ο Luis Fonsi θυμάται ότι τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού και «ήδη σκίζοντας στα charts στην Αμερική και την Ευρώπη», έλαβε μία κλήση από τους συνεργάτες του Bieber, «λέγοντας ότι άκουσε το τραγούδι σε ένα νυχτερινό κέντρο και ότι ήθελε να κάνει το remix».

Η απάντηση του Fonsi δεν ήταν άλλη από το «φυσικά».

Το «Despacito» είναι το video
με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του YouTube

«Το μόνο που έκανε ήταν να προσθέσει τα χαρακτηριστικά του, πρόσθεσε αρχικά ένα στίχο στα αγγλικά και το τραγούδησε όπως ακριβώς το κάναμε, απλά με τη γεύση του», συνεχίζει ο Luis Fonsi για τον Justin Bieber.

«Νομίζω ότι είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένας τέτοιος μεγάλος παγκόσμιος καλλιτέχνης ήθελε να απευθύνει έκκληση προς το λατινικό κοινό, ήθελε να πάρει το χρόνο για να μάθει σωστά την προφορά στα ισπανικά, γι’ αυτό του βγάζω καπέλο», υπογραμμίζει.

«Νομίζω ότι πρόσθεσε ένα διαφορετικό επίπεδο σε ένα τραγούδι που ήταν ήδη μεγάλο και έτσι είμαι πραγματικά ευγνώμων που το πίστεψε και ότι όλοι το απολαμβάνουν», δηλώνει ο Luis Fonsi.

Αφήστε το σχόλιό σας