Ο Φοίβος Δεληβοριάς αποχαιρέτησε το κοινό από το στέκι με την πιο τεχνικολόρ θέα στο Γκάζι, την «Ταράτσα του Φοίβου».

Με ένα πανηγυρικό τελευταίο διήμερο παραστάσεων που συμπεριελάμβανε και τη μεγάλη βραδιά του τελικού διαγωνισμού «Ζαρντινιέρα Academy», ολοκλήρωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς τον κύκλο της «Ταράτσας», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Ύστερα από τρεις μήνες άκρως επιτυχημένων παραστάσεων και χιλιάδες θεατών, η «Ταράτσα του Φοίβου», που έφερε ξανά στο προσκήνιο την παράδοση των αστικών αναψυκτηρίων, έγινε το στέκι του καλοκαιριού και φιλοξένησε πρόσωπα με σημασία από πολλούς και διαφορετικούς χώρους τέχνης, αποχαιρέτησε τους φίλους της και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο οριστικός επίλογος γράφτηκε την Κυριακή (1/10) με την εξ αναβολής λόγω βροχής παράσταση με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου και του Χρήστου Λούλη.

Όλος ο θίασος της Ταράτσας, μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Σπύρο Γραμμένο έπαιξαν για μια τελευταία φορά την μόνιμη παράσταση με χαρακτηρηστικό επίλογο το «Καλοκαίρι θα’ρθει». Μια ημέρα πριν, το Σάββατο (30/09), πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός «Ζαρντινιέρα Academy» με τη συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θανάση Αλευρά και δώδεκα εκπληκτικών stand up comedians.

Φοίβος Δεληβοριάς - Νατάσσα Μποφίλιου - Η Ταράτσα του Φοίβου - Hit Channel

Οι 12 δημιουργοί που επέλεξε το κοινό της Ταράτσας για τον τελικό διαγωνισμό, βρέθηκαν πάλι μπροστά στην κριτική επιτροπή που επέλεξε τους 24 που διαγωνίστηκαν ανά δύο στα διήμερα της Ταράτσας, ύστερα από συνολικά 304 συμμετοχές και πάνω από 500 τραγούδια.

Οι 12 εξαιρετικοί καλλιτέχνες – φιναλίστ ήταν οι:
Ελβίρα Δαγιόγλου
Kaylyn
Τέρψη Κονταργύρη
Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου
Άννα – Μαρία Μπιλίδα
Γιωργής Τσουρής
Γιάννης Παπαγεωργίου
Γιώργος Πετρόπουλος
Πάνος Τσίρος
Δημήτρης Χατζηδημητρίου
Ντορίτα Χωραφά
Valsia

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Μαρία Βουμβάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Σταματάκη (PROSPERO), Άγγελος Τριανταφύλλου και Ελένη Φωτάκη.

Το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής, το οποίο συνέπεσε  με το βραβείο κοινού, έλαβε η Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου με το τραγούδι «Ο Άλλος Μου Εαυτός». Το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής έλαβε η Ελβίρα Δαγιόγλου με το τραγούδι «Αδυνάτισες Και Με Παράτησες». Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θανάσης Αλευράς.

Φοίβος Δεληβοριάς - Η Ταράτσα του Φοίβου - Hit Channel

Τα δύο παραπάνω τραγούδια των επιτυχόντων του διαγωνισμού θα κυκλοφορήσουν σύντομα με τη συμπαραγωγή και τη φροντίδα του Φοίβος Δεληβοριά και της PROSPERO .

Κάπως έτσι, γιορτινά και φθινοπωρινά, ολοκληρώθηκε το μαγικό πολυθέαμα του Φοίβου Δεληβοριά, που για τρεις ολόκληρους μήνες άναψε τα φώτα του κάτω από τον ουρανό της πόλης για να προσδώσει στα καλοκαιρινά θεάματα μία «παλαιάς κοπής» ευγένεια, χαρά και προσωπική ελεύθερη ματιά.

Οι συντελεστές απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της «Ταράτσας του Φοίβου», η οποία προετοιμάζεται ήδη για το επόμενο καλοκαίρι.

Δείτε επίσης: Μαγική έναρξη
για τον Φοίβο Δεληβοριά και την «Ταράτσα του Φοίβου»

Φοίβος Δεληβοριάς - Νατάσσα Μποφίλιου - Σπύρος Γραμμμένος - Θανάσης Αλευράς - Η Ταράτσα του Φοίβου (featured) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας