Καινούριο κεφάλαιο για τους Florence and The Machine.

Οι Florence and The Machine ανακοινώνουν το εξαιρετικά πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους, με τίτλο «High As Hope» που κυκλοφορεί στις 29 Ιουνίου από τη Virgin EMI / Universal Music.

Το πρώτο επίσημο single, το «Hunger», είναι γεγονός μαζί με το εκπληκτικό μουσικό βίντεο σε σκηνοθεσία AG Rojas.

Το «Hunger» έχει ήδη την αίσθηση μίας στιγμής που θα σταθεί ορόσημο για τη Florence Welch, συνδυάζοντας τον οικείο, οδυνηρά ειλικρινή στίχο της με μια ευρύτερη αίσθηση αποδοχής, ταυτότητας και χαράς. Το τραγούδι αναγνωρίζει αποτελεσματικά αυτές τις τρύπες στην ψυχή που προσπαθούμε να γεμίσουμε με αγάπη και μίσος, εμμονές ή εθισμούς, αλλά τελικά μπορείς μόνο να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου.

Όπως το θέτει η ίδια η Florence: «Αυτό το τραγούδι είναι για τους τρόπους που ψάχνουμε για αγάπη σε πράγματα που ίσως δεν είναι αγάπη και πώς οι προσπάθειες να αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι μπορεί μερικές φορές να μας απομονώσουν περισσότερο», εξηγεί.

«Υποθέτω ότι έκανε τον εαυτό περισσότερο ευάλωτο σε αυτό το τραγούδι για να ενθαρρύνω τη σύνδεση, επειδή ίσως πολύ περισσότεροι από μας νιώθουμε έτσι περισσότερο από όσο μπορούμε να παραδεχθούμε. Μερικές φορές όταν δεν μπορείς να το πεις, μπορείς να το τραγουδήσεις», τονίζει.

Το νέο single είναι εκπληκτική εισαγωγή για το τέταρτο άλμπουμ των Florence and The Machine, το «High As Hope», το οποίο τολμά να εισχωρήσει σε νέα εδάφη στον ίδιο βαθμό που φτάνει πίσω στις ρίζες της μπάντας.

Η Florence άρχισε να γράφει το δίσκο (που είναι και ο πρώτος στον οποίο αναλάβει την παραγωγή επίσημα) σε κατάσταση μοναξιάς στο Νότιο Λονδίνο, κάνοντας καθημερινά ποδηλασία προς το στούντιο στο Peckham κάθε ημέρα. Πήρε τα τραγούδια και τα πήγε στο Λος Άντζελες, όπου μαζί με το φίλο και συμπαραγωγό Emile Haynie άνοιξαν το δρόμο για τις συνεργασίες με τους Kamama Washington, Sampha, Tobias Jesso Jr, Kelsey Lu και Jamie xx.

Η μίξη των τραγουδιών έγινε στη Νέα Υόρκη, όπου η καθημερινή, καθησυχαστική θέα αυτού του εμβληματικού ορίζοντα – συχνά σε έντονη αντίθεση με το χάος του υπόλοιπου πλανήτη – έδωσε στο άλμπουμ τον αισιόδοξο τίτλο του.

Ο δίσκος που προέκυψε είναι ο ήχος ενός καλλιτέχνη που φαίνεται πιο σίγουρος από ποτέ. Η Florence γράφει τώρα για την εφηβική ηλικία της και τη δεκαετία των είκοσι, με μία ανανεωμένη, πιο ώριμη προοπτική: Να μεγαλώσει στο Νότιο Λονδίνο, της οικογένειας, των σχέσεων και της ίδιας της τέχνης.

Για πρώτη φορά ίσως, το «High As Hope» είναι ένα έργο που είναι τόσο οικείο όσο είναι επικό, με πιο συγκρατημένο ήχο. Η Florence ξέρει αρκετά καλά τώρα τον εαυτό της για να δηλώσει ότι «δεν πρόκειται ποτέ να είμαι μίνιμαλ», αντικατοπτρίζοντας την αίσθηση ότι η ευτυχία δε χρειάζεται πάντα να είναι μεγάλη και εμφατική. Μπορεί συχνά να βρεθεί στα τετριμμένα, στα καθημερινά πράγματα που δεν αναφέρονται πάντα στα τραγούδια. «Υπάρχει πολλή αγάπη σε αυτό το δίσκο και μοναξιά επίσης, αλλά πολλή αγάπη.»

Ένα άλμπουμ που αναμιγνύει το ζενίθ και το ναδίρ, από ένα αφιέρωμα στην Patti Smith μέσα σε ένα λεπτό μπορεί το επόμενο να φτάσει στη στοιχειωμένη Florence Welch από το μήνυμα ενός υποψήφιου συντρόφου. Το «High As Hope» αποτελείται «από χαρά και οργή», αλλά από τη χαρά που πιθανώς κερδίζει στο τέλος.

«Είναι πάντα ένα έργο σε εξέλιξη και σίγουρα δεν έχω ανακαλύψει τα πάντα καταλάβει. Αλλά αυτό μοιάζει σαν καθαρή έκφραση του ποια είμαι τώρα, ως καλλιτέχνης και μάλιστα ειλικρινής. Είμαι πιο άνετη με το ποια είμαι», λέει η Βρετανίδα στην αρχή ενός πολύ μεγαλύτερου ταξιδιού για τους Florence and The Machine.

Florence and The Machine - High As Hope (album cover)
Το εξώφυλλο του δίσκου.

Οι τίτλοι τραγουδιών του «High As Hope»:

1. June
2. Hunger
3. South London Forever
4. Big God
5. Sky Full of Song
6. Grace
7. Patricia
8. 100 Years
9. The End of Love
10. No Choir

 

Αφήστε το σχόλιό σας