Αρχική Αφιερώματα Ξένοι καλλιτέχνες Flashback: Οι Aerosmith παίζουν το “Dream On” το 1974

Flashback: Οι Aerosmith παίζουν το “Dream On” το 1974

-

Δες και αυτά

Πολλά πολλά χρόνια πριν, ο Steven Tyler και η παρέα του ήταν ένα ακόμα ροκ συγκρότημα από τη Βοστώνη, το οποίο εμφανιζόταν για πρώτη φορά ζωντανά στην εθνική τηλεόραση.

Πριν από μερικές εβδομάδες,οι Aerosmith εγκαινίασαν την νέα τους residency, το Deuces Are Wild, στο Park Theater του MGM Resort. Πού; Μα στο Λας Βέγκας, φυσικά. Το θέατρο φιλοξενεί περίπου 5.200 άτομα, αριθμός που λίγο πολύ το ένα τέταρτο από τα στάδια όπου παίζουν συνήθως. Αλλά αυτό το πιο πριβέ του πράγματος είναι αρκετά δαπανηρό.

Τα εισιτήρια της πρώτης σειράς κοστίζουν περίπου 1300 δολάρια, χωρίς να συμπεριληφθεί η επιλογή των 2.500 δολαρίων μόνο για να συναντήσουν τον Steven Tyler και τον Joe Perry, 750 για τον Joey Kramer, τον Tom Hamilton και τον Brad Whitford. Ή απλά 275 δολάρια για μια ξενάγηση στα παρασκήνια και την ευκαιρία να επισκεφθούν μια έκθεση με την ιστορία του συγκροτήματος.

Αντ ‘αυτού στο βίντεο πιο κάτω οι Aerosmith παίζουν το Dream On στο Midnight Special τον Αύγουστο του 1974, πολλά χρόνια πριν φτάσουν να ζητούν ένα μισθό από τους fans τους για μια χειραψία και μια selfie. Εκείνη την εποχή το συγκρότημα ήταν σε περιοδεία για το Get Your Wings, ένα άλμπουμ που δεν παρήγαγε hit, σε αντίθεση με το Dream On από το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο κατάφερε να εκτιμηθεί σε όλη την Αμερική.

Εκείνη τη νύχτα ο παρουσιαστής του Midnight Special ήταν ο Little Richard και μεταξύ των άλλων εκεί ήταν και ο τραγουδιστής των Temptations, Eddie Kendricks και οι Kool & The Gang.

Σε αντίθεση με όλα τα άλλα γκρουπ στις εννέα σεζόν του Midnight Special, οι Aerosmith είναι οι μόνοι που διατηρούν την ίδια ακριβώς σύνθεση με τότε. Οι πέντε rockers αντιμετώπισαν τρομερά προβλήματα υγείας και εθισμούς τις επόμενες δεκαετίες, αλλά με κάποιο θαύμα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το show τους στο Λας Βέγκας.

Δείτε τους στο Midnight Special του 1974.

Αφήστε το σχόλιό σας