Η Finos Film προβαίνει σε διαγραφή των ολόκληρων τίτλων που είχε μεταφορτώσει στο επίσημο κανάλι της YouTube και αντικαθιστά το περιεχόμενό του.

Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, αγαπημένες πρωταγωνίστριες, αγαπημένες ταινίες.

Η Finos Film προχώρησε το καλοκαίρι σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τα εγχώρια δεδομένα πράττοντας ένα εγχείρημα που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό. Η θρυλική ελληνική κινηματογραφική εταιρεία που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Φιλοποίμην Φίνος προχώρησε στη μεταφόρτωση των σημαντικότερων και πιο επιτυχημένων ταινιών της στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, η Finos Film απέκτησε το δικό της κανάλι στο YouTube διαθέτοντας στους αναρίθμητους φίλους της μία πλειάδα τίτλων της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου προς δωρεάν προβολή.

Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Γεωργία Βασιλειάδου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Κούρκουλος, Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Βουτσάς, Θανάσης Βέγγος, με τη λίστα να μην έχει τέλος, «πέρασαν» από ψηφιακή επεξεργασία και ήρθαν στις οθόνες των υπολογιστών και των έξυπνων συσκευών μας, είτε ασπρόμαυροι είτε έγχρωμοι, σε υψηλή ποιότητα προβολής.

Φιλοποίμην Φίνος - Αλίκη Βουγιουκλάκη
Φιλοποίμην Φίνος & Αλίκη Βουγιουκλάκη – Πηγή: Ethnos.gr

Οι χρήστες του διαδικτύου ανταποκρίθηκαν ένθερμα στην κίνηση της οδού Χίου 53, με τον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube να απαριθμεί περισσότερες από 1.000.000 συνολικές προβολές και πάνω από 28.500 συνδρομητές.

Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή (25/09) στους 10 δημοφιλέστερους τίτλους βάση θεάσεων στην ιστοσελίδα βλέπουμε τους εξής:

  1. «Κάτι κουρασμένα παλικάρια» (1967) – Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κ.ά.
  2. «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» (1961) – Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος κ.ά.
  3. «Μία Ελληνίδα στο χαρέμι» (1971) – Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος κ.ά.
  4. «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά» (1955) – Βασίλης Λογοθετίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας κ.ά.
  5. «Τζένη, Τζένη» (1966) – Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης κ.ά.
  6. «Η χαρτοπαίχτρα» (1965) – Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Βουτσάς, Σαπφώ Νοταρά κ.ά.
  7. «Ο ατσίδας» (1962) – Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος κ.ά.
  8. «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» (1967) – Κώστας Καζάκος, Σπύρος Καλογήρου κ.ά.
  9. «Φωνάζει ο κλέφτης» (1965) – Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κ.ά.
  10. «Ορατότης μηδέν» (1970) – Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάνος Κατράκης κ.ά.

Στις επόμενες θέσεις δεν έλειψαν αξέχαστες και μοναδικές ταινίες όπως οι «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο», «Κίτρινα γάντια»«Λόλα»«Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», «Μανταλένα» και πολλές-πολλές ακόμη.

Ένα πανέμορφο νοσταλγικό ταξίδι για το κοινό στις περασμένες δεκαετίες λαμβάνει πρόωρο τέλος, με αυτή τη μορφή του τουλάχιστον. Κωλύματα νομικής φύσεως αναγκάζουν τη Finos Film από την 1η Οκτωβρίου να προβεί στη διαγραφεί ολόκληρων των ταινιών από τον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.

Finos Film - Φίνος Φιλμ (2)
«Η Finos Film παρουσιάζει…»

Παρόλα αυτά, όπως ανακοίνωσε, το υλικό θα αντικατασταθεί με αποσπάσματα από τις καλύτερες στιγμές των τίτλων της και με πλούσια ειδικά αφιερώματα γι΄αυτήν, το Φιλοποίμενα Φίνο, τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοφιλούς κινηματογραφικής εταιρείας:

«Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής αλλά και σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πειρατεία των ταινιών της, αποφάσισε να έρθει πιο κοντά στις νεότερες γενιές μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Η εταιρία ξεκίνησε τον Αύγουστο να ανεβάζει πιλοτικά ολόκληρες τις ταινίες της, σε μια beta εκδοχή του καναλιού, πριν ανακοινωθεί επίσημα.

Με πάνω από 28.500 συνδρομητές και 1.000.000 προβολές μέχρι σήμερα, η ανταπόκριση του κοινού ήταν κάτι περισσότερο από θερμή. Στην πορεία, όμως, παρουσιάστηκαν σύνθετα θέματα νομικής φύσεως, που αναγκάζουν την Finos Film να αλλάξει το περιεχόμενο του καναλιού της.

Από 1η Οκτωβρίου 2013 το επίσημο κανάλι της Finos Film στο YouTube θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις καλύτερες σκηνές των ταινιών της, ενώ θα ακολουθήσουν ειδικά αφιερώματα τόσο για την Finos Film και τον πρωτοπόρο δημιουργό της Φιλοποίμενα Φίνο, όσο και για τους αξεπέραστους καλλιτέχνες και συντελεστές της.»

Κεντρική φωτογραφία: (c) Finos Film

Αφήστε το σχόλιό σας