Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B.D. Foxmoor διασταυρώνουν για πρώτη φορά τις θρυλικές πορείες τους ώστε να κάνουν το «Λογαριασμό».

Δύο διαφορετικοί μουσικοί κόσμος ενώνονται σε ένα απρόσμενο τραγούδι. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B.D. Foxmoor κάνουν το «Λογαριασμό» υπό την υπόκρουση του ρυθμό των 9/8.

Παρά τα αντίθετα φαινόμενα, τα κοινά στοιχεία τους είναι πολλά. Γεννήθηκαν και οι δύο τον Αύγουστο του 1967, ο πρώτος στο Μενίδι και ο δεύτερος στο Πέραμα και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έμελλε να σχηματίσουν δύο από τα συγκροτήματα της ελληνικής δισκογραφίας με τη μεγαλύτερη επίδραση: Τους Πυξ Λαξ και τους Active Member αντίστοιχα.

Η απροσδόκητη αυτή αντάμωση των δύο θρυλικών πορειών γίνεται με ένα συγκλονιστικό ζεϊμπέκικο, μέσα από το οποίο λογαριάζουν ξανά το παρελθόν. Το φιλτράρισμα του απολογισμός και η σιωπή που προκύπτει γίνονται ένα βαρύ αλλά και λυτρωτικό τραγούδι.

Εξ ου και ο τίτλος του είναι «Ο Λογαριασμός».

Τη μουσική γράφει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, όπως και τους στίχους μαζί με τον B.D. Foxmoor (κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης).

Επιπλέον, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B.D. Foxmoor αναμένεται να σμίξουν και επί σκηνής. Στις 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν το «Παραπόρτι» του «Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου» για να αφηγηθούν από την αρχή τα τραγούδια τους.

Κυκλοφορεί από τη Spider Music.

Αφήστε το σχόλιό σας