Ο Justin Bieber θεωρείται υπεύθυνος για τη ραγδαία αύξηση των επισκεπτών σε φαράγγι της Ισλανδίας.

Το φαράγγι Fjadrargljufur στην Ισλανδία, το οποίο εμφανίζεται στο video clip του Justin Bieber για το «I’ll Show You» (2015), κλείνει, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, και ορισμένοι επιρρίπτουν την ευθύνη στον Καναδό αστέρα της pop.

Το μουσικό βίντεο, το οποίο έχει πάνω από 440 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες στην Ισλανδία. Όμως το Fjadrargljufur, βάθους 100 μέτρων και μήκους δύο χιλιομέτρων, είναι μία φανταστική τοποθεσία για εξαιρετικές φωτογραφίες.

Πολλοί από τους επισκέπτες που προσελκύει το φαράγγι είναι θαυμαστές του Justin Bieber, οι οποίοι συρρέουν στο σημείο με την ελπίδα να συνδεθούν με το είδωλό τους και να φωτογραφηθούν σε ένα από τα μέρη που γυρίστηκε το video clip για το «I’ll Show You».

Ο Daníel Freyr Jonsson, επικεφαλής του Οργανισμού Περιβάλλοντος της Ισλανδίας, δήλωσε στο ισλανδικό πρακτορείο ειδήσεων RUV ότι το φαράγγι ήταν ελάχιστα γνωστό εκτός Ισλανδίας πριν κυκλοφορήσει το video clip του τραγουδιστή.

«Η μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας άρχισε μετά τον Bieber», είπε. «Υπήρξε μια αύξηση από 50% σε 80% μεταξύ του 2016, του 2017 και του 2018.»

Fjadrargljufur Canyon - Iceland
Το φαράγγι Fjadrargljufur.

Ο αριθμός των επισκεπτών στο φαράγγι αυξήθηκε από 150.000 σε 282.000 από το 2017 στο 2018, σύμφωνα με την «The Telegraph».

Το φαράγγι Fjadrargljufur βρίσκεται κοντά στην πόλη Kirkjubaejarklaustur, περίπου 250 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας της Ισλανδίας, του Ρέικιαβικ

Το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο έκλεισε λόγω σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί η χλωρίδα του. Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος της Ισλανδίας αναφέρει ότι η περιοχή έχει επιβαρυνθεί τον τελευταίο καιρό, γεγονός που έχει προκαλέσει βλάβες στη βλάστηση παράλληλα σε ένα μονοπάτι, η οποία πιθανώς έχει προκληθεί από την αύξηση των ταξιδιωτών.

Ωστόσο, ο διευθυντής του εθνικού τουριστικού οργανισμού «Visit Iceland» λέει στο CNN Travel ότι δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε έναν pop star για το κλείσιμο του Fjadrargljufur.

«Είναι απλώς ένα θαύμα της φύσης που δεν προοριζόταν να είναι τόσο δημοφιλές», λέει ο Inga Hlin Palsdottir. «Πρέπει να χτίσουμε καλύτερες υποδομές εκεί, ώστε να μπορούμε να προσκαλέσουμε ανθρώπους όλο το χρόνο. Χρειαζόμαστε μονοπάτια που να μπορούν να ανακαλυφθούν όλο το χρόνο. Όχι μόνο λόγω της φύσης, αλλά και ως ζήτημα ασφάλειας.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας