Δέκα χρήσιμα πράγματα που δεν ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις με το Facebook!

Το Facebook! Μια θαυμάσια εφεύρεση! Το απόλυτο socian network. Ή ο απόλυτος ρουφιάνος. Μπορείς να μάθεις σε πραγματικό χρόνο τι τρώνε οι φίλοι σου ή που βγήκαν και δε σε ειδοποίησαν και άλλα πολλά.

Κακά τα ψέματα το Facebook είναι το site στο οποίο περνάς το περισσότερο χρόνο σου όταν σερφάρεις στο internet έτσι είπαμε να σας αναφέρουμε δέκα κόλπα για να μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο! Ξεκινάμε με τα απλά και βασικά και πάμε σε πιο σύνθετα.

1Φιλτράρετε τα ΝΕΑ

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, πώς να αποτρέψει ο τοίχος σας στο  Facebook τοίχο να είναι ένα πεδίο μάχης με ενημερώσεις που δεν σας ενδιαφέρουν. Κάντε κλικ στον τροχό που εμφανίζεται δίπλα στην επιλογή ενημερώσεις στην αριστερή μπάρα. Πατήστε την επεξεργασία προτιμήσεων και στο νέο παράθυρο μπορείς να επιλέξεις από ποίους φίλους θέλεις πραγματικά να διαβάζεις τις ενημερώσεις τους και τις σελίδες που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.

2STOP για τις προσκλήσεις για ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ολόκληρη η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο ευρείες κατηγορίες: σε εκείνους που παίζουν τα παιχνίδια στο Facebook και σε εκείνους που δεν το κάνουν, αλλά εξακολουθούν να δέχονται άπειρες προσκλήσεις από φίλους τους. Για να τις απενεργοποιήσετε, το εικονίδιο σε σχήμα τρίγωνου επάνω δεξιά δίπλα από το λουκέτο το πατάτε και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στα αριστερά την επιλογή μπλοκάρισμα. Μπορείτε να εμποδίσετε τις προσκλήσεις που σας έρχονται από έναν ή περισσότερους φίλους (Μπλοκάρισμα προσκλήσεων από) ή να μπλοκάρετε εφαρμογές μία φορά και για όλα (Μπλοκάρισμα εφαρμογών). Αυτό ήταν. Αντίο ενοχλητικές προσκλήσεις και ειδοποιήσεις.

3Κάνε τον σπαστικό να το βουλώσει

Θέλετε και στο Facebook  μια επιλογή σαν το σίγαση του Twitter, για να σταματήσετε να βλέπετε αντιπαθητικά σχόλια από αντιπαθητικούς φίλους χωρίς όμως να χρησιμοποιήσεις το απόλυτο όπλο (Σε βγάζω από φίλο); Κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της κάθε δημοσίευσης που σε ενοχλεί και επιλέξετε μια από τις επιλογές να βλέπετε λιγότερες δημοσιεύσεις ή δεν να μη βλέπετε καθόλου.

4Ασφαλή Είσοδο

Μια ασφαλής σύνδεση στο Facebook για να κρατάς μακριά τα αδιάκριτα μάτια, για να μην πω την υπόλοιπη οικογένεια. Ενεργοποίησε το login με δύο βήματα από το Ρυθμίσεις> Ασφάλεια (δεύτερη επιλογή στο αριστερό μενού)> Εγκρίσεις σύνδεσης. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε από έναν νέο browser  στο λογαριασμό σας, θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης που σαν στέλνεται στο smartphone σας.5Μηνύματα διαβασμένα χωρίς να το ξέρει ο αποστολέας

Όπως και στο WhatsApp, έχεις λάβει ένα μήνυμα αλλά δεν το έχεις ακόμα διαβάσει γιατί θα πρέπει μετά αναγκαστικά να απαντήσεις αλλά δεν έχεις όρεξη αυτή τη στιγμή. Διάβασε το γιατί έχουμε λύση στο πρόβλημα. Η επέκταση «Unseen» για το Google Chrome μπλοκάρει την ειδοποίηση πως ένα μήνυμα διαβάστηκε (για όλους). Μπείτε εδώ από τον Chrome, κάντε κλικ στο Add to Chrome και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη επέκτασης. Έγινε! Για να το απενεργοποιήσετε, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο με τη μορφή μηνυμάτων στην κορυφή δίπλα στην μπάρα διευθύνσεων του Chrome.

6Διαγραφή όλων των μηνυμάτων με τη μια

Για να διαγράψετε όλα τα μηνύματα με τη μια θα χρειαστείτε μια ακόμα επέκταση του Chrome. Προσθέστε αυτή την επέκταση και άνοιξε το Facebook. Αν πας στη σελίδα με τα μηνύματα θα δεις να αναβοσβήνει το εικονίδιο της επέκτασης πάνω δεξιά στον browser. Πατήστε το και επιλέξετε Open your messages. Με το πλήκτρο Begin deletion ξεκινάει η διαγραφή όλων. Οπότε δώστε προσοχή σε ότι κάνετε γιατί μόλις διαγραφούν τα μηνύματα δεν υπάρχει επιστροφή.

7Fake συζητήσεις

Για να δημιουργήσεις μια ψεύτικη συνομιλία στο FB  – βασικό υλικό για επιτυχή αστεία και άπειρο τρολάρισμα- μπείτε στο Simitator.com, επιλέξτε τις φωτογραφίες των δύο προφίλ και τις ώρες, γράψε τη συνομιλία που θες και κατέβασε τη JPG φωτογραφία του chat.

Για να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο status, υπάρχει το statusclone.com, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

8Κατεβάστε ένα video χωρίς τη χρήση κάποιου προγράμματος

Θες να κατεβάσεις ένα βίντεο από το Facebook χωρίς όμως να εγκαταστήσεις κάποιο λογισμικό; Μπορείς και είναι πολύ εύκολο. Άνοιξε το βίντεο που σε ενδιαφέρει στη γραμμή διευθύνσεων αντικαταστήστε το www με m (η διεύθυνση URL θα γίνει https://m.facebook.com/movieclips/videos/ ακολουθούμενο από τον αριθμό του video). Πατήστε enter, και στην νέα οθόνη που εμφανίζεται, πάτα play στο video, στη συνέχεια, πατήστε δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέξτε Αποθήκευση βίντεο ως…

9Σώσε ένα post για αργότερα

Πάρα πολλά νέα για να διαβάσετε το πίνακα ανακοινώσεων; Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτά που θέλετε να διαβάσετε αργότερα με την ησυχία σας. Από το αναπτυσσόμενο μενού σε όλες τις ειδήσεις στον πίνακα ανακοινώσεων (βελάκι επάνω δεξιά)  επιλέξτε Αποθήκευση δημοσίευσης. Θα βρείτε όλα αποθηκευμένα σε αυτή τη σελίδα.

10Το facebook στη γλώσσα των Πειρατών…

Υπάρχει στα αρχαία Ελληνικά αλλά και στη γλώσσα των πειρατών. Πιο συγκεκριμένα τα αγγλικά των πειρατών. Από τις Ρυθμίσεις> Γλώσσα επιλέξετε English (Pirate) και … μάθετε τι αλλάζει…

Αφήστε το σχόλιό σας