Έρχονται αλλαγές στα βραβεία Grammy: Τα samples επιτρέπεται σε όλες τις υποψηφιότητες

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,983ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
848ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Η ευνοιοκρατία έρχεται επιτέλους στο τέλος της;

Όπως όλοι γνωρίζουν τα βραβεία Grammy τείνουν να είναι μεροληπτικά, όταν πρόκειται για διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της ιδιαίτερα αγαπημένης, “Song of the Year”.

Έτσι η Recording Academy επεδίωξε να κάνει αρκετές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου κανόνα της, που θα επιτρέψει τώρα στα τραγούδια που περιλαμβάνουν samples να είναι υποψήφια σε όλες τις κατηγορίες songwriting.

Μέχρι και φέτος ήταν δεκτά τραγούδια που περιείχαν sample μόνο στην κατηγορία “Best Rap/Hip-Hop Song”, αποκλείοντας έτσι κομμάτια του είδους που ανήκαν σε οποιοδήποτε άλλο μουσικό είδος. Τώρα μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης της Ακαδημίας μαθαίνουμε πως οι κανόνες δεν θα είναι πλέον οι ίδιοι.

Από το 2015 όλα τα τραγούδια που περιέχουν sample θα έχουν την δυνατότητα να είναι υποψήφια σε κάθε κατηγορία, βάζοντας έτσι τέλος σε αυτό που συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και ήταν πραγματικά άδικο. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, η επιλογή αυτή έγινε ακριβώς λόγω της αυξανόμενης χρήσης sample στα τραγούδια, τα οποία δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο για τα hip-hop τραγούδια.

Η υπόθεση προέκυψε πριν από τα τελευταία Grammy Awards όταν η Ciara έκανε γνωστό ότι το τραγούδι της “Body Party” δεν ήταν υποψήφιο λόγο αυτής της ιδιορρυθμίας.

Πως την βλέπετε αυτή την αλλαγή;

Αφήστε το σχόλιό σας