Σε ελληνικούς στίχους θα πρέπει να είναι γραμμένα τα τραγούδια που θα κατατεθούν στην ΕΡΤ ενόψει της Eurovision της επόμενης χρονιάς.

Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα, από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2018.

Στόχος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι να συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση με ένα δυνατό, ποιοτικό τραγούδι, ερμηνευμένο από καλλιτέχνη υψηλών φωνητικών ικανοτήτων. Αυτή τη χρονιά επιθυμεί να κάνει τη διαφορά, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικό στίχο, σε ένα τραγούδι με ελληνικό ηχόχρωμα.

Τα υποψήφια τραγούδια θα εξετασθούν από καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ και όσα θα προκριθούν θα τεθούν στην κρίση του κοινού στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας (Ελληνικός Τελικός), μέσα από τον οποίο θα αναδειχθεί αυτό που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον επόμενο Διαγωνισμό.

Για το σκοπό αυτό, η ΕΡΤ παρακαλά τις ελληνικές δισκογραφικές και κάθε ενδιαφερόμενο να τις αποστείλουν -εφόσον θεωρούν ότι υπάρχει η δυνατότητα και το ενδιαφέρον από πλευρά τους- μέχρι και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου τα τραγούδια που πιστεύουν ότι ανταποκρίνονται στις ανωτέρω περιγραφόμενες προδιαγραφές.

Για λόγους διασφάλισης της εμπιστευτικότητας, μάλιστα, το υλικό πρέπει να αποσταλεί σε CD ή USB μέσω ταχυδρομείου ή να παραδοθεί απευθείας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Έπειτα από τη 19η θέση της Demy στη φετινή Eurovision του Κιέβου, αλλά και από μία σειρά συνεχόμενων αποτυχιών, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ καλούνται να βρουν τη «συνταγή» που θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Δείτε επίσης:
Η Eurovision πηγαίνει στην… Ασία

Eurovision Asia Song Contest - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας