Στο διαδίκτυο διέρρευσε ένα από τα τρία υποψήφια τραγούδια της Demy για τη Eurovision προκαλώντας ανησυχία.

Ένα απρόοπτο συμβάν ίσως να επηρεάσει τον επερχόμενο «ελληνικό τελικό» της Eurovision.

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου η Demy, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 62ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, πρόκειται να παρουσιάσει για πρώτη φορά τα τρία υπόψηφια τραγούδια για το χρίσμα της συμμετοχής.

Στην ειδική εκποπμή που θα προβληθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1 με παρουσιαστές τον ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο και τη δημοσιογράφο Έλενα Μπουζαλά, η κριτική επιτροπή και το κοινό, τόσο εντός των συνόρων όσο και από επιλεγμένες κοινότητες του απόδημου ελληνισμού, θα κληθούν να δώσουν την ψήφο τους στο τραγούδι που προτιμούν.

Πρόσφατα, δημοσιοποιήθηκαν οι τίτλοι και οι δημιουργοί των τριών singles που θα αναμετρηθούν ώστε να επιλεγεί αυτό που θα ερμηνεύσει η Demy τον προσεχή Μάιο στο Κίεβο.

Αυτά είναι τα τρία τραγούδια της Demy για τη Eurovision

Η ελληνική αποστολή μετέβη το προηγούμενο διάστημα έως την ουκρανική πόλη της Οδησσού, προκειμένου να δώσει εικόνα στις τρεις δημιουργίες που υπογράφει συνθετικά ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Μερικά εικοσιτετράωρα πριν την ανάδειξη, μία απροσδόκητη διαρροή φαίνεται ότι θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διοργάνωση του «ελληνικό τελικού» και τις προσδοκίες των συντελεστών.

Ένα από τα τρία υποψήφια τραγούδια με τίτλο «This Is Love» διέρρευσε στο διαδίκτυο μαζί με το video clip και εκ των πραγμάτων προκύπτουν άμεσα αμφιβολίες για το εάν πρέπει να αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Ειδικότερα, η παράγραφος 1.2.1 του κανονισμού της εφετινής Eurovision αναφέρει επί λέξει:

«Οι δημιουργίες (στίχοι και μουσική) δεν πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει εμπορικά πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Σε περίπτωση που η δημιουργία διατέθηκε στο κοινό, για παράδειγμα, σε διαδικτυακές πλατφόρμες video, κοινωνικά δίκτυα ή (ημι)δημόσια προσβάσιμες βάσεις δεδομένων, ο συμμετέχων ραδιοτηλεοπτικός φορές πρέπει να ενημερώσει τον επόπτη του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα έχει την εξουσία να εκτιμήσει εάν η δημιουργία είναι ικανή για συμμετοχή στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, ο επόπτης θα εκτιμήσει εάν η αποκάλυψη πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας είναι πιθανό να έδωσε πλεονέκτημα στη δημιουργία έναντι των άλλων.»

Βάσει των ανωτέρων, τα οποία αφορούν καθαρά την τελική φάση της Eurovision και όχι τους τοπικούς «τελικούς», πιθανώς να συμπεραίνεται λόγος εξαίρεσης του «This Is Love».

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα ληφθεί από τους ιθύνοντες της ΕΡΤ, κρίνοντας αναλόγως τα δεδομένα.

*Στην κεντρική φωτογραφία μπορείτε να δείτε στιγμιότυπο από το video clip που διέρρευσε.

Αποκλειστική συνέντευξη της Demy στο Hit Channel:
«H εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision
θα’ ναι κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου»

Demy - Eurovision Song Contest 2017 - Hit Channel

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάλλον μας δουλεύουν!! Μπορεί να μην είναι τυχαίο που διέρρευσε το κομμάτι που αρέσει περισσότερο στην ίδια την Demy και των δημιουργών. Θεωρώ για να είναι δίκαιο πρέπει να αναγκαστεί η ΕΡΤ είτε να βγάλει στην δημοσιότητα και τα άλλα 2 τραγούδια, είτε να αποσυρθεί από τον Ελληνικό Τελικό το τραγούδι λόγω πρόωρης διέρρευσής του, διότι έχει το πλεονέκτημα ότι έχει ακουστεί πολλές φορές.

Αφήστε το σχόλιό σας