Στο τέλος του πρώτου μισού του τελικού θα διαγωνιστούν η Ελλάδα με την Katerine Duska και η Κύπρος με την Τάμτα.

Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας της Κύπρου και των υπολοίπων χωρών στο Μεγάλο Τελικό για τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το Σάββατο 18 Μαΐου.

Στον Τελικό θα διαγωνιστούν 26 χώρες: Οι 20 χώρες που πήραν το εισιτήριο από τους δύο Ημιτελικούς (10 χώρες από κάθε βραδιά) και οι «Big Five» χώρες μαζί με τη διοργανώτρια χώρα, το Ισραήλ, οι οποίες βρίσκονται απευθείας στην τελική φάση.

Μετά τη λήξη κάθε Ημιτελικού στο Τελ Αβίβ, οι εκπρόσωποι των χωρών που κέρδισαν την πρόκριση επέλεξαν μέσω κλήρωσης το σκέλος του Μεγάλου Τελικού στο οποίο θα εμφανιστούν.

Η Ελλάδα με την Katerine Duska και η Κύπρος με την Τάμτα κληρώθηκαν να εμφανιστούν στο πρώτο μισό της λαμπερής βραδιάς.

Η σειρά εμφάνισης προτάθηκε από τον Christer Björkman από την ομάδα παραγωγής του ισραηλινού ραδιοτηλεοπτικού φορέα KAN και εγκρίθηκε από τον Εκτελεστικό Επόπτη και τον Πρόεδρο της Ομάδας Αναφοράς του διαγωνισμού.

Η επιλογή έγινε με τρόπο με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε συμμετοχή θα έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει.

Για να ληφθεί η απόφαση, οι παραγωγοί εξέτασαν το είδος του κάθε τραγουδιού, εάν ερμηνεύεται από σόλο τραγουδιστή ή από συγκρότημα, τη χρήση σκηνικών, το τέμπο κάθε τραγουδιού και διαφορές άλλες πτυχές κάθε εμφάνισης.

Η Τάμτα θα διαγωνιστεί 11η και η Katerine Duska θα εμφανιστεί 13η. Ανάμεσά τους, στη δωδέκατη θέση, τοποθετήθηκε το μεγάλο φαβορί του φετινού διαγωνισμού, ο Ολλανδός Duncan Laurence.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στο Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2019

1. Μάλτα
2. Αλβανία
3. Τσεχία
4. Γερμανία
5. Ρωσία
6. Δανία
7. Άγιος Μαρίνος
8. Βόρεια Μακεδονία
9. Σουηδία
10. Σλοβενία
11. Κύπρος
12. Ολλανδία
13. Ελλάδα
14. Ισραήλ
15. Νορβηγία
16. Ηνωμένο Βασίλειο
17. Ισλανδία
18. Εσθονία
19. Λευκορωσία
20. Αζερμπαϊτζάν
21. Γαλλία
22. Ιταλία
23. Σερβία
24. Ελβετία
25. Αυστραλία
26. Ισπανία

Αφήστε το σχόλιό σας