Ανακοινώθηκε η πόλη όπου θα διεξαχθεί η επόμενη Eurovision.

Το Τελ Αβίβ επελέγη για να φιλοξενήσει το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2019, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), τονίζοντας ότι αναμένει να λάβει «εντός της εβδομάδας» εγγυήσεις για τον «απολίτικο» χαρακτήρα του διαγωνισμού.

Υποψήφιες πόλεις ήταν επίσης η Ιερουσαλήμ και το Εϊλάτ.

«Το Τελ Αβίβ παρουσίασε μια πολύ δημιουργική και πειστική πρόταση σε όλους τους τομείς», εξήγησε σε ανακοίνωσή της η EBU.

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 14 και 16 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 18 του ίδιου μήνα.

«Όλες οι προτάσεις ήταν υποδειγματικές, αλλά αποφασίσαμε τελικά ότι το Τελ Αβίβ πρόσφερε την καλύτερη, για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του κόσμου», σχολίασε ο Yon Ola Sand, ο εκτελεστικός επόπτης της Eurovision.

Το Ισραήλ έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον διαγωνισμό. Το 1979 και το 1999 η Eurovision φιλοξενήθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Frank-Dieter Freiling, δήλωσε από την πλευρά του ότι η EBU αναμένει τις εγγυήσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την ελεύθερη πρόσβαση για όλους, την ελευθερία της έκφρασης και τον απολίτικο χαρακτήρα του διαγωνισμού.

Το Ισραήλ έσωσε την τελευταία στιγμή τη διοργάνωση του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που του είχε ανατεθεί μετά τη νίκη της Netta Barzilai τον περασμένο Μάιο.

Η χώρα εξασφάλισε τη διοργάνωση χάρη σε μία συμφωνία χρηματοδότησης που επιτεύχθηκε κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο που είχε δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Η EBU απαιτούσε να κατατεθεί μέχρι εγγύηση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους του Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ανέθετε το διαγωνισμό σε άλλη χώρα.

Το ποσό αυτό θα καλύψει το κόστος αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για οποιοδήποτε λόγο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας