Αρχική Μουσική Μουσικά Νέα Eurovision 2019: Ανακοινώθηκε η ελληνική κριτική επιτροπή - Η διαδικασία της ψηφοφορίας

Eurovision 2019: Ανακοινώθηκε η ελληνική κριτική επιτροπή – Η διαδικασία της ψηφοφορίας

-

Δες και αυτά

Στην τελική ευθεία για τη Eurovision του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ατόμων που θα στελεχώσουν τις εθνικές κριτικές επιτροπές στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Κάθε εθνική κριτική επιτροπή απαρτίζεται από 5 επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, 4 μέλη και έναν πρόεδρο.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής καλούνται να κρίνουν τις ακόλουθες πτυχές κάθε συμμετοχής: Τη φωνητική ικανότητα του τραγουδιστή, τις επιδόσεις στη σκηνή, τη σύνθεση και την πρωτοτυπία του τραγουδιού και τη συνολική εντύπωση της εμφάνιση. Κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής κατατάσσει βαθμολογικά όλες τις συμμετοχές, εκτός από εκείνη της χώρας του.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ψηφίσουν αφού παρακολουθήσουν, μέσω εσωτερικής μετάδοσης, τη γενική πρόβα το βράδυ πριν από κάθε ζωντανό show της Eurovision.

Αυτή η γενική πρόβα είναι επίσης το εφεδρικό υλικό που θα χρησιμοποιήσει κάθε ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην περίπτωση που, για τεχνικούς λόγους, το σήμα θα πρέπει να διακοπεί κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης.

Σε κάθε ημιτελικό της Eurovision θα ψηφίσουν μόνο οι εθνικές επιτροπές και οι τηλεθεατές από τις χώρες που συμμετέχουν στον αντίστοιχο ημιτελικό.

Eurovision Song Contest 2019 - Allocation Draw Semifinals - Hit Channel

Οι αποκαλούμενες “Big Five” χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς και η διοργανώτρια χώρα της Eurovision 2019, το Ισραήλ, έχουν κληρωθεί να ψηφίσουν σε έναν μόνο από τους δύο ημιτελικούς.

Στον Πρώτο Ημιτελικό (14/05) θα ψηφίσουν οι επιτροπές από την Ισπανία, τη Γαλλία και το Ισραήλ. Οι κριτές από τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ψηφίσουν στο Δεύτερο Ημιτελικό (16/05).

Στο Μεγάλο Τελικό (18/05), θα έχουν δικαίωμα ψήφου όλες οι κριτικές επιτροπές και οι τηλεθεατές από τις 41 χώρες που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision.

Eurovision Song Contest - Tel Aviv 2019 - theme artwork - Dare to Dream - Hit Channel

Τα ατομικά αποτελέσματα των ψηφοφοριών όλων των μελών κάθε κριτικής επιτροπής θα παραμείνουν αδημοσίευτα μέχρι και την ολοκλήρωση του Μεγάλου Τελικού.

Για να διατηρηθεί δίκαιη η διαδικασία της ψηφοφορίας, το έργο των επιτροπών θα επιτηρηθεί σε κάθε χώρα από συμβολαιογράφο.

Οι κριτές επιλέγονται από το ραδιοτηλεοπτικού φορέα κάθε χώρας και υπάρχουν αυστηροί κανόνες για να μπορέσει κανείς να διατελέσει μέλος εθνικής επιτροπής.

Τα πέντε πρόσωπα δεν πρέπει να έχουν υπάρξει μέλη της κριτικής επιτροπής τα προηγούμενα δύο χρόνια, πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών την ημέρα που ψηφίζουν, ενώ δεν επιτρέπεται να υπάρχει πάνω από ένας υπάλληλος του συμμετέχοντος ραδιοτηλεοπτικού φορέα ανά εθνική κριτική επιτροπή.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να έχουν στερεό μουσικό / καλλιτεχνικό υπόβαθρο και σχετική επαγγελματική πείρα (τραγουδιστές, μουσικοί, συνθέτες, στιχουργοί, κριτικοί, χορευτές ή χορογράφοι) και πρέπει να είναι πολίτες της χώρας που εκπροσωπούν.

Τα μέλη της ελληνικής κριτικής επιτροπής όπως επιλέχθηκαν από την ΕΡΤ:

• Νίκος Νικολόπουλος – πρόεδρος (δ/ντής προγράμματος ραδιοφωνικού σταθμού)
• Ειρήνη Καραγιάννη (ερμηνεύτρια όπερας)
• Μανολης Παντελιδάκης (σκηνογράφος, ενδυματολόγος)
• Στέλλα Χροναίου (τραγουδίστρια, vocal coach)
• Θανάσης Αλευράς (ηθοποιός)

 

Αφήστε το σχόλιό σας