Μπορεί να απέχουμε αρκετούς μήνες από τη Eurovision 2018, όμως η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από όλες τις πλευρές.

H λίστα των ενδιαφερομένων για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision συμπληρώνεται.

Οι Αρετή Κετιμέ, Χριστίνα Σάλτη, Stereo Soul, Παναγιώτης Τσακαλάκος, Βασιλική Στεφάνου, Γιάννης Μωραΐτης, Τόνι ΒλάχοςΔημήτρης Κίκλης και Χοροσταλίτες έχουν καταθέσει τα τραγούδια τους και υπάρχει η πληροφορία ότι ίσως δοθεί μια μικρή παράταση μιας ίσως εβδομάδας ακόμα, καθώς η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληγε σήμερα (20/10), έτσι ώστε να υπάρξουν και άλλες προτάσεις.

Ο τραγουδιστής Γιάννης Μωραΐτης είναι ένα ακόμα όνομα που έχει προστεθεί για τη διεκδίκηση μιας θέσης στον ελληνικό τελικό για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην επερχόμενη, 63η Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στη Λισαβόνα.

Τον νεαρό καλλιτέχνη, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Νομική τον κέρδισε το τραγούδι, εμπιστεύτηκε φέτος ο επί σειρά ετών συνεργάτης του συνθέτης Ανδρέας Λάμπρου και μέσω της Vinillio Music κατέθεσαν τη δική τους πρόταση και το δικό τους τραγούδι στη δημόσια τηλεόραση, μετά την ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που η τελευταία είχε κάνει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τραγούδι που ο Γιάννης Μωραΐτης έχει στα χέρια του «μυρίζει» Ελλάδα και είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της ΕΡΤ που φέτος θέλει να πάμε «ελληνικά». Το τραγούδι ετοιμάστηκε όπως πληροφορηθήκαμε με κέφι και αισιοδοξία ειδικά για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού και ευελπιστούν στα καλύτερα.

Να θυμίσουμε ότι οι δυο τους είχαν και στο παρελθόν μια διεθνή διάκριση, καθώς με το τραγούδι τους «Για Πρώτη Φορά» κατέκτησαν την πρώτη θέση με τη σημαία της Ελλάδας σε παγκόσμιο διαγωνισμό τραγουδιού που διοργανώθηκε διαδικτυακά από τα σωματεία των ενεργών fans της Eurovision ανά τον κόσμο.

Συμπληρωματικά, αναφέρουμε ότι φέτος ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Λάμπρου έχει καταθέσει και δεύτερη υποψηφιότητα με ένα άλλο τραγούδι και ερμηνευτή τον ταλαντούχο Δημήτρη Κίκλη.

Ανατροπή στη Eurovision:
Η ΕΡΤ ζητά τραγούδι με ελληνικό στίχο και ηχόχρωμα
Eurovision Song Contest Greece - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας