Σε ποιο σημείο του πρώτου ημιτελικού της Eurovision θα ανέβουν στη σκηνή η Γιάννα Τερζή και η Ελένη Φουρέιρα;

Η σειρά εμφάνισης των συμμετοχών όλων των χωρών στους δύο ημιτελικούς της φετινής Eurovision αποφασίστηκε από τους παραγωγούς του πορτογαλικού δικτύου RTP την Τρίτη 3 Απριλίου.

Η προτεινόμενη σειρά των αποστολών εγκρίθηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EBU, Jon Ola Sand και τον Πρόεδρο της Ομάδας Αναφοράς, Frank Diet Freiling.

Από το 2013, οι παραγωγοί αποφασίζουν χωρίς κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν στη σκηνή οι διαγωνιζόμενοι, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιο συναρπαστικό τηλεοπτικό show και να διασφαλίσουν ότι κάθε τραγούδι θα ξεχωρίσει.

Τον Ιανουάριο, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους δύο γύρους των ημιτελικών, καθορίζοντας σε ποιον από τους δύο ημιτελικούς του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα συμμετάσχει κάθε χώρα και εάν θα εμφανιστούν στο πρώτο ή στο δεύτερο μέρος της εκάστοτε βραδιάς.

Κατόπιν αιτήματος του ιταλικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού RAI, η Ιταλία θα ψηφίσει στο δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη 10 Μαΐου. Η Γαλλία και η Γερμανία καλούνται να ψηφίσουν στο δεύτερο ημιτελικό. Η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό.

Η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν κληρωθεί αμφότερες στο δεύτερο σκέλος του πρώτου ημιτελικού, ο οποίος θα λάβει χώρα την Τρίτη 8 Μαΐου, χωρίς να έχουν επιλεγεί ακόμη τότε οι εκπρόσωποι των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την απόφαση των παραγωγών, η Γιάννα Τερζή με το «Όνειρό Μου» θα ανέβει 14η στη σκηνή του «Altice Arena» στη Λισαβόνα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Το «Fuego» θα ρίξει την αυλαία του πρώτου ημιτελικού, καθώς η Ελένη Φουρέιρα και η Κύπρος τοποθετήθηκαν 19οι στη σειρά εμφάνισης.

Eurovision 2018 - Semi-final running order - Hit Channel

Πρώτος Ημιτελικός

1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισλανδία
3. Αλβανία
4. Βέλγιο
5. Τσεχία
6. Λιθουανία
7. Ισραήλ
8. Λευκορωσία
9. Εσθονία
10. Βουλγαρία

11. FYROM
12. Κροατία
13. Αυστρία
14. Ελλάδα
15. Φινλανδία
16. Αρμενία
17. Ελβετία
18. Ιρλανδία
19. Κύπρος

Όλα τα τραγούδια – συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού:

Δεύτερος Ημιτελικός

1. Νορβηγία
2. Ρουμανία
3. Σερβία
4. Σαν Μαρίνο
5. Δανία
6. Ρωσία
7. Μολδαβία
8. Ολλανδία
9. Αυστραλία

10. Γεωργία
11. Πολωνία
12. Μάλτα
13. Ουγγαρία
14. Λετονία
15. Σουηδία
16. Μαυροβούνιο
17. Σλοβενία
18. Ουκρανία

Όλα τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού:

Η σειρά εμφάνισης στο Μεγάλου Τελικό της 12ης Μαΐου θα καθοριστεί από τους παραγωγούς αμέσως μετά το δεύτερο ημιτελικό, στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 11 Μαΐου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας